Aproximativ 17 hectare de perdele forestiere, înfiinţate de Romsilva în apropiere de A2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantări de puieţi în apropiere de A2 FOTO Romsilva
Plantări de puieţi în apropiere de A2 FOTO Romsilva

Peste 27 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi de specialiştii Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva în campania de împăduriri de primăvară, care s-a încheiat în această săptămână. 17 hectare au fost înfiinţate în apropierea Autostrăzii Soarelui.

"În total, în fondul forestier de stat administrat, Romsilva a regenerat 10.065 hectare, cu 11,8% mai mult peste programul campaniei, din care 6.449 hectare fond forestier au fost regenerate pe cale naturală, iar 3.616 hectare pe cale artificială, prin împăduriri, inclusiv 17 hectare perdele forestiere înfiinţate în proximitatea autostrăzii A2", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Romsilva.

Campania de împăduriri de primăvară s-a desfăşurat în cadrul proiectului ”O pădure cât o ţară” iniţiat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi derulat sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României.

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva prevede, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, regenerarea a 12.531 de hectare, din care 8.073 prin regenerări naturale şi 4.458 prin regenerări artificiale, cu o investiţie de 199,2 milioane lei.

În ultimii şapte ani, Romsilva a regenerat 111.554 de hectare fond forestier de stat şi a plantat, în acest interval, peste 200 de milioane de puieţi forestieri. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare fond forestier proprietatea publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite