Aproximativ 13 tone de deșeuri din aluminiu, oprite la frontiera Călărași. De unde plecase transportul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de frontieră din Călărași au oprit la graniță un camion încărcat cu 12.903 kilograme deşeuri din aluminiu, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de transfer.

Deșeuri din aluminiu, confiscate la frontiera Călărași FOTO Adevărul
Deșeuri din aluminiu, confiscate la frontiera Călărași FOTO Adevărul

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, împreună cu comisari ai Gărzii de Mediu, au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport cantitatea de 12.903 kilograme deşeuri din aluminiu. Pentru această marfă,  şoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederilor legale în vigoare.

Conform autorităților, pe 3 noiembrie, poliţiştii de frontieră au efectuat pe sensul de intrare în ţară, un control asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 50 de  ani.  Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu de pe raza judeţului Călărași.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autocamionul transporta cantitatea de 12.903 de kilograme deşeuri din aluminiu pentru care şoferul a prezentat documente de transfer incomplete. Deşeurile au fost încărcate din Bulgaria, destinaţia fiind o firmă de pe teritoriul României.

30 de tone de deșeuri, confisate la Sărulești

În acest caz, autorităţile de control nu au permis accesul camionului cu marfă pe teritoriul României.

Zeci de tone de deșeuri au fost confiscate pe 22 septembrie de polițiști și comisari ai Gărzii de Mediu, într-o razie în localitatea Sărulești. Nu este prima descindere a oamenilor legii în „Raiul“ deșeurilor. Pe 22 septembrie, alături de polițiști, la razie au participat și comisari ai Gărzii de Mediu, dar și jandarmi. 

În urma activităților, conform IPJ Călărași, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 75.000 de lei.

Totodată a fost suspendată activitatea a doi operatori economici și au fost confiscate 30 de tone de deșeuri feroase și neferoase. La acțiune au participat și reprezentanții unei companii de producție și furnizare de energie electrică.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite