Anchetă. Fostul primar al comunei Chirnogi, reţinut pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neregulile s-au petrecut la Primăria Chirnogi în perioada 2008-2012 FOTO Primăria Chirnogi
Neregulile s-au petrecut la Primăria Chirnogi în perioada 2008-2012 FOTO Primăria Chirnogi

Fostul primar al comunei Chirnogi, Vasile Checiu, a fost reţinut de poliţişti pentru abuz în serviciu. Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, este anchetat de poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Olteniţa pentru ilegalităţi săvârşite în perioada 2008-2012 când a fost primar.

În continuarea cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, poliţiştii au dispus măsura reţinerii faţă de un bărbat de 63 ani, din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Anchetatorii spun că în perioada 2008 - 2012, în exercitarea funcţiei publice deţinute, acesta ar fi încheiat un contract de prestări servicii cu o societate comercială, fără a stipula în mod expres termenul de plată al facturilor emise de aceasta.

„Astfel, plata facturilor a fost efectuată cu întârziere, unitatea economică solicitând şi obţinând despăgubiri constând în penalităţi de întârziere, fiind cauzat un prejudiciu de peste 150.000 lei. Persoana bănuită a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentată astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, cu propunere de arestare preventivă”, a anunţat IPJ Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Primarul comunei Ţuglui, condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu

Percheziţii la Slobozia. Primarul şi viceprimarul sunt acuzaţi de abuz în serviciu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite