Alertă meteo. Iarna se întoarce: lapoviţă, ninsori şi temperaturi la limita îngheţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NInsorile se întorc în jumătate din ţară Foto:Adevărul
NInsorile se întorc în jumătate din ţară Foto:Adevărul

Valul de aer polar care traversează România în aceste zile aduce vreme rea. Iarna se întoarce la mijlocul primăverii, aducând lapoviţă, ninsori şi frig în jumătate din ţară. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare pentru următoarele două zile. Revenim la paltoane şi fulare pentru că se anunţă răcire accentuată, precipitaţii mixte şi vânt nervos.

“Miercuri, 18 martie, vremea se va răci, iar precipitaţiile vor cuprinde treptat toată jumătatea de est a ţării, predominant ninsori în Moldova, dar şi lapoviţe şi ploi, temporar, în Dobrogea, Muntenia şi Transilvania. În noaptea de miercuri spre joi (18/19 martie), vor cădea precipitaţii mixte şi în Oltenia, iar joi, 19 martie, acestea se vor semnala îndeosebi în nord-estul, sudul şi centrul teritoriului.  În zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare la munte şi în Dobrogea, Moldova şi Bărăgan, cu viteze la rafală de până la 55....65 km/h”, a anunţat ANM.

Vineri, vremea va fi mai prietenoasă şi se ameliorează treptat, adică se încălzeşte şi precipitaţiile vor fi tot mai puţine. Înnorările apar temporar şi doar pe arii restrânse. Precipitaţii slabe vor fi în sud, în centru şi în est, unde aşteptăm mai ales ploi şi precipitaţii mixte la munte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil. Vântul suflă mai alert în sud-est şi pe crestele munţilor.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3...4 grade în estul ţării şi 11...12 grade în vest.


Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: un val de aer polar traversează România. Cât de frig se anunţă şi unde va ninge

Prognoza meteo. Ce vreme capricioasă aduce primăvară şi cât de cald va fi la începutul lunii martie

Alertă meteo. Când se opresc ploile în Bărăgan şi cât mai ţin temperaturile generoase

Veşti rele. Ce val de frig aduce primăvara şi cât de mult va ploua

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite