Alertă de vreme rea: Trei zile cu ploi şi vânt puternic în majoritatea regiunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploi şi vânt până marţi, 9 februarie, în majoritatea regiunilor FOTO Shutterstock
Ploi şi vânt până marţi, 9 februarie, în majoritatea regiunilor FOTO Shutterstock

Meteorologii anunţă ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării până marţi la prânz. De asemenea, au emis două avertizări cod galben: intensificări ale vântului în Banat şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Polei în zona Moldovei.

În intervalul 7 februarie, ora 10.00 – 09 februarie, ora 12.00, sunt anunţate ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării. Vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp şi izolat 30...35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 80 km/h, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40...60 km/h. Pe crestele montane şi, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.În acelaşi timp, începând de duminică dimineaţa, la ora 10:00, şi până marţi, la ora 12:00, va fi valabilă o informare de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă în majoritatea regiunilor.

Astfel, în intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 25 l/mp şi, izolat, 30 - 35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1.800 de metri, ploile vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă.

De asemenea, vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 80 km/h, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40 - 60 km/h. Pe crestele montane şi, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Meteorologii precizează că, în prima jumătate a săptămânii viitoare, vor mai fi intervalele cu ploi însemnate cantitativ în special în nord-vest, precum şi cu intensificări ale vântului.

Vă mai recomandăm şi:

Dezvăluirile teribile ale unei turiste din Cancun: „Am văzut români ţinuţi închişi într-o cuşcă de sticlă”

 

Emilian Popovici, epidemiolog: „Faptul că oamenii se vaccinează nu înseamnă că se va ajunge imediat la un număr foarte mic de infecţii“ INTERVIU

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite