Afaceri ilegale cu cereale. Cum funcţiona circuitul de spălare a banilor VIDEO

0
0
Poliţia a descins la mai multe adrese pentru a pune în aplicare 3 mandate de aducere FOTO Adevărul
Poliţia a descins la mai multe adrese pentru a pune în aplicare 3 mandate de aducere FOTO Adevărul

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 8 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Constanţa şi Călăraşi, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 – 2020, un cetăţean român, cu sprijinul altor 2 persoane, ar fi conceput un circuit evazionist controlat prin persoane interpuse, prin intermediul căruia ar fi evidenţiat în contabilitatea a două societăţi comerciale controlate direct şi ar fi declarat fiscal achiziţii fictive de cereale de la societăţi care prezintă comportament de tip fantomă.

Concret, spun anchetatorii, prin intermediul a două societăţi, coordonatorul circuitului ar fi achiziţionat (în vederea revânzării către alţi beneficiari) cereale cu plata în numerar, de la producători din mai multe judeţe, fără eliberarea de documente fiscale şi fără a înregistra operaţiunile comerciale în documentele contabile.

 Pentru a justifica formal provenienţa cerealelor achiziţionate nefiscalizat, s-ar fi înregistrat achiziţii de la societăţi de tip fantomă, la preţuri mai mari decât cele cu care acestea ar fi fost achiziţionate în realitate, realizând astfel, în mod nejustificat, creşterea cheltuielilor societăţilor controlate direct de suspect.

 Furnizorii declaraţi ar fi societăţi preluate sau înfiinţate de celelalte două persoane bănuite, prin intermediul unor persoane non-viabile pentru recuperarea prejudiciului (cu antecedente penale, vârste înaintate, cetăţenii străini, ce şi-ar fi asumat scriptic rolul de asociat/ administrator), pe care le-ar fi angrenat în circuitele evazioniste.

 Prin aceste fapte, cetăţeanul ar fi denaturat rezultatul fiscal al celor 2 entităţi controlate în mod direct şi, implicit, sumele ce trebuiau virate bugetului de stat, cu titlul de impozit pe profit, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 5,7 milioane de lei.

Vor fi puse în aplicare 3 mandate de aducere şi vor fi citaţi 3 martori, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor care se impun.

 Vă mai recomandăm şi:

Jurnalul de război al unui român stabilit aproape de Fâşia Gaza. „Avem 45 secunde la dispoziţie să fugim în adăpost“

Un şofer român de camion a murit după ce a fost atacat cu o sabie în Franţa. Soţia sa a fost martoră la crimă

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite