Activităţi cultural-educative pentru copii în cadrul proiectului Bibliovacanţa

0
0
Proiectul se derulează pe perioada vacanţei de vară la biblioteca din Călăraşi FOTO BJC
Proiectul se derulează pe perioada vacanţei de vară la biblioteca din Călăraşi FOTO BJC

Biblioteca Judeţeană ''Alexandru Odobescu'' din Călăraşi a derulat, în săptămâna 05-09 iulie 2021 o serie de activităţi cultural-educative şi recreative pentru copii şi adolescenţi, în cadrul proiectului BIBLIOVACANŢA, aflat la cea de-a V-a ediţie.

La grupa de adolescenţi (14-18 ani)  săptămâna a început cu veselie, joc de rol şi improvizaţie. Personajele din ”Fata babei şi fata moşneagului”, ”Capra cu trei iezi” şi ”Scufiţa roşie” au prins viaţa în variante moderne. 

Cea de-a doua zi a fost dedicată *Informării şi cunoaşterii* cu specialistul Dan Prică, de la CPECA, pentru că ”un om informat e un om puternic”.

În ziua de miercuri, adolescenţii au avut parte de două ore de dezvoltare a auto-eficacităţii, sub coordonarea Floricăi Stancu -CJRAE.

Joi: Handmade şi creativitate: am cusut şi brodat săculeţi cu lavandă parfumată. Alături de noi a fost artizana populară Dana Ionescu. Adolescenţii au încheiat ziua la Clubul de film: ”Vânătorii de zmeie”, ecranizare după romanul lui Khaled Hosseini.

Şi grupa de şcolari a avut parte de o săptămână plină la bibliotecă. Luni a fost zi de lectură, cunoaştere şi socializare, fără să lipsească distracţia. Marţi, copii au participat la programul ”Informat, puternic şi sănătos”  cu Roxana Dumitroiu, specialist CPECA.

Miercuri: Mă cunosc, te cunosc, mă cunoşti! – sesiune de dezvoltare personală  coordonată Simona Lupu -CJRAE. Copiii şi-au dezvoltat îndemânarea construind avioane prin tehnici origami, coordonaţi de doamna prof. Valentina Mereuţă de la Palatul Copiilor, în ziua de joi.

Săptămâna s-a încheiat la Clubul de film: WALL-E.

Bibliovacanţa continuă cu noi grupe de copii. În săptămâna 12-16 iulie urmează grupa de preşcolari şi o nouă grupă de adolescenţi.Înscrieri mai pot fi făcute pentru locurile disponibile (în luna august), la sediul bibliotecii sau telefonic la numărul 0242316757.

Vă mai recomandăm şi:

Prognoza meteo: Canicula face ravagii în România. Unde se schimbă vremea radical

Un medic explică sincer reclamele de la TV la suplimente alimentare. „Nu ştiu de ce ai vrea să-ţi protejezi ficatul. Cine-l atacă?”

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite