Acţiunea "Foc de artificii". Peste 3.000 de petarde, confiscate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti în timpul raziilor desfăşurate în ultimele două luni, iar 13 persoane s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea legii privind regimul materiilor explozive.


În perioada 17 noiembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice. S-au desfăşurat controale la persoanele fizice şi juridice autorizate pentru operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

La nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Au fost confiscate 3.122 de petarde şi 26 de baterii cu artificii, din clasa II, masa totală a acestora fiind de 183 de kg de articole pirotehnice. „Datorită tuturor acestor acţiuni derulate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, siguranţa cetăţenilor a fost asigurată, astfel încât nu s-au produs accidentări soldate cu decese sau vătămări corporale, din cauza folosirii neautorizate sau defectuoase a materialelor pirotehnice”, a anunţat IPJ Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Comercianţii de obiecte pirotehnice, în vizorul poliţiştilor. Cine şi în ce condiţii poate să vândă artificii şi petarde

VIDEO Acţiunea „Foc de artificii”. Peste 5.600 de petarde şi artificii au fost confiscate în ultima săptămână

Mai mult de jumătate de tonă de artificii şi petarde confiscate de poliţiştii timişeni de sărbători

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite