Accident cu doi răniți în Călărași. Coliziune violentă între două mașini din cauza ceții dense

0
Publicat:

Patru persoane, dintre care două rănite ușor, au fost implicate luni dimineață, 14 noiembrie, într-un accident petrecut în localitatea Gălbinași. Incidentul a avut loc într-o zonă învăluită în ceață densă.

Accidentul s-a soldat cu doi răniți FOTO ISU Călărași
Accidentul s-a soldat cu doi răniți FOTO ISU Călărași

În această dimineață, în jurul orei 6.45, în localitatea Găbinaşi, s-a produs un accident rutier, în urma coliziunii a două autovehicule, patru persoane fiind implicate în accident. La evenimentul rutier s-au deplasat, de urgenţă, o autospecială de descarcerare, o autospecială SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Budești, precum și o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță, a declarat plt.adj.șef Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călărași.

La sosirea echipajelor de intervenţie au fost identificate două victime cu traumatisme uşoare, fiind conștiente. Doar două persoane au necesitat îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD și a reprezentaților Serviciului Județean de Ambulanță. Echipajul SMURD Budești a preluat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, pe care l-a transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon, iar echipajul SAJ a preluat un copil, în vârstă de aproximativ 16 ani, pe care l-au transportat la spitalul Budimex din Capitală.

Vizibilitate redusă în 20 de județe

Centrul Infotrafic a anunțat luni dimineaţă că sunt semnalate condiţii de ceaţă densă, care reduc vizibilitatea în trafic sub 200 metri, pe multe drumuri chiar şi sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din 20 de judeţe.

Este vorba de Maramureş, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu, Constanţa, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Olt, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Hunedoara şi Dolj. Se circulă în condiţii de ceaţă şi pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A1 Sibiu-Deva, A2 Bucureşti-Constanţa, A4 Ovidiu-Agigea, A10 Sebeş-Turda, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri.

Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi să reducă viteza în mers, sporind atenţia la volan, să folosească sistemele de iluminare şi dezaburire, să mărească distanţa de siguranţă între vehicule şi să evite manevrele riscante sau depăşirile periculoase.

"Nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!", precizează Centrul Infotrafic.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite