Șoferul decedat în accidentul din Slatina s-a grăbit spre moarte cu 135 km/h. O femeie a scăpat ca prin minune VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șoferul care a decedat în urma accidentului grav petrecut luni, 17 octombrie 2022, în municipiul Slatina, circula cu viteză excesivă, aceasta fiind, cel mai probabil, cauza producerii accidentului. Acul vitezometrului s-a blocat la 135 km/h. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Autoutilitara a ricoșat în urma impactului, pătrunzând pe trotuar FOTO: martor
Autoutilitara a ricoșat în urma impactului, pătrunzând pe trotuar FOTO: martor

Două autovehicule (o autoutilitară și un autoturism) s-au ciocnit violent pe strada Ionașcu din Slatina, unul dintre acestea ricoșând în stația de microbuz din zona „Casa Armatei” și acroșând o femeie. Femeia a scăpat, ca prin minune, cu viață. 

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule, respectiv o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Oboga, județul Olt și un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din comuna Strejesti județul Olt.

În urma evenimentului a rezultat decesul conducătorului autoturismului și rănirea unei persoane care a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Conducătorul autoutilitarei implicat în eveniment a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

Viteza excesivă a dus, cel mai probabil, la producerea accidentului

Cauza care ar fi dus la producerea accidentului este viteza excesivă, deși în primele momente s-a crezut că impactul a avut loc în punctul în care ansamblul de vehicule a pătruns pe strada Ionașcu, venind dinspre strada Tudor Vladimirescu, și nu ar fi acordat prioritate de trecere autoturismului care circula dinspre strada Oituz.

Imagini care au intrat în posesia anchetatorilor arată însă că autoturismul circula cu viteză mare, iar impactul s-a produs chiar pe trecerea pentru pietoni, șoferul autoturismului care venea cu viteză din spate lovind autoutilitara. În urma coliziunii, autoutilitara a ricoșat în stația de microbuz în care se afla o femeie, femeia scăpând ca prin minune cu viață. 

Acul vitezometrului autoturismului implicat în accident s-a oprit la 135 km/h. Șoferul, un bărbat de 42 ani, a fost grav rănit, fiind preluat de către echipajele de prim-ajutor în stare de comă. Acesta a decedat la scurt timp.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite