1 iunie, declarată zi nelucrătoare. Câte libere au românii în cursul unui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua de 1 Iunie, declarată nelucrătoare, pentru ca părinţii să petreacă mai mult timp cu copiii FOTO Shutterstock
Ziua de 1 Iunie, declarată nelucrătoare, pentru ca părinţii să petreacă mai mult timp cu copiii FOTO Shutterstock

1 iunie a devenit oficial zi liberă pentru români! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea de modificare a Codului Muncii, prin care ziua de 1 iunie - Ziua Copilului, devine zi de sărbătoare legală nelucrătoare.


1 iunie este astfel cea de-a 13 zi liberă pentru toţi românii, indiferent dacă au sau nu copii. Ziua Copilului se adaugă astfel următoarelor sărbători legale nelucrătoare: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie - sfântul Andrei, 1 Decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun, respectiv două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale.

Propunerea legislativă pentru modificarea articolului 139 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii a fost adoptată de Camera Deputaţilor în 18 octombrie (for decizional), la şase luni de la înregistrarea ei în Parlament. Scopul acestei iniţiative este ca părinţii să petreacă mai mult timp de calitate împreună cu copiii lor.
 

Vă recomandăm şi:

Copiii au acces gratuit pe 1 Iunie la Zoo Ploieşti

Concert cadou pentru copii, la Sala Radio de 1 iunie, Ziua Copiilor

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite