Zeci de tineri belgieni vin la vară să muncească în satele buzoiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii belgieni vor lua cu asalt comunele buzoiene                                                        FOTO: Arhivă
Voluntarii belgieni vor lua cu asalt comunele buzoiene                                                        FOTO: Arhivă

Primăriile din comunele Gherăseni, Poşta Câlnău, Săpoca, Săhăteni, Vipereşti şi Zărneşti au depus cereri pentru a putea găzdui, în vara anului 2013, tabere de voluntari belgieni care vor desfăşura activităţi de voluntariat în folosul comunităţilor locale care îi găzduiesc. Este vorba de programul „Tineri pentru România”, organizat de asociaţia belgiană „Jeunes en Roumanie”, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România.

Proiectul se derulează exclusiv în colaborare cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România şi constă în organizarea de tabere, de câte 15 zile, în luna iulie 2013. 

Activităţile din vara acestui an se vor concentra pe mai multe domenii, cum ar fi animaţie cu copiii din comună ce nu au posibilitatea de a pleca în vacanţă, lucrări uşoare de reparaţii, renovare, sprijin pentru vârstnici la lucrările agricole, ecologizare albii de râuri sau parcuri.

Autorităţile din cele cinci comune trebuie să pună la dispoziţia voluntarilor belgieni un spaţiu de cazare gratuit, fie că e vorba de o încăpere într-o şcoală în care aceştia îşi pot amenaja o sală de dormit, cu acces la o bucătărie şi grupuri sanitare. Tinerii belgieni nu acceptă cazări la hoteluri, pensiuni iar toate cheltuielile legate de hrană şi le asigură singuri.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite