Zeci de persoane la înmormântarea unui medic de familie răpus de complicaţiile post-COVID. Ana Vieru avea 61 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama medicului decedat, răpusă de durere  Sursa I. Bunilă
Mama medicului decedat, răpusă de durere  Sursa I. Bunilă

Din ce în ce mai multe cadre medicale cad pe frontul luptei împotriva COVID-19. Doctoriţa Ana Vieru, medic de familie în comuna buzoiană Cernăteşti, a murit la începutul săptămânii, în Spitalul Judeţean Buzău, din cauza unor complicaţii provocate de infecţia cu SARS-CoV-2.

A fost tristeţe mare, miercuri, în cimitirul Dumbrava din Buzău. Zeci de rude, prieteni şi colegi, cadre medicale, au ţinut să participe la înmormântarea medicului Ana Vieru, răpusă de o complicaţie ivită după îmbolnăvirea cu COVID-19.

Doctoriţa care lucra de-o viaţă la cabinetul individual din comuna Cernăteşti s-a infectat, în toamna trecută, cu noul coronavirus, în perioada de vârf a valului patru, când dominantă era tulpina Delta.

Colegii doctoriţei spun că o afecţiune cronică generată de o bacterie intraspitalicească i-a complicat starea de sănătate, imediat după infectarea cu SARS-CoV-2.

La începutul anului 2022, medicul Ana Vieru a dezvoltat şi o bronhopnumonie care, într-un final, i-a fost fatală pe fondul sechelelor post-COVID-19.

Cunoscuţii spun că medicul ar fi refuzat să se trateze pentru a-şi ajuta pacienţii care o solicitau zilnic la cabinet. 

”Era un om blând care nu s-a plâns niciodată că se simte rău. Din acest motiv noi nici n-am ştiut că ea a avut nevoie de ajutor. Din păcate, şi-a neglijat starea de sănătate când ar fi trebuit în primul rând să aibă grijă de ea. Este trist că am pierdut un coleg bun la doar 61 de ani”, ne-a declarat Mihaela Dumitrache, preşedintele Societăţii Profesionale a Medicilor de Familie din Buzău.

Toţi colegii şi cunoscuţii sunt marcaţi de dispariţia neaşteptată a doctoriţei din Cernăteşti.

„Era un medic dedicat meseriei, care muncea foarte mult. Este un moment trist pentru că ne cunoşteam din tinereţe şi ştiam cât suflet a pus în tot ceea ce a făcut. Din nefericire, toată lumea este expusă la COVID-19 iar uniii dintre noi au depăşit cu greu această perioadă. Din păcate, colega noastră nu a putut depăşi acest moment dificil”, a declarat Angela Mazdrag, preşedintele Patronatului Madicilor de Familie.

Medicul Ana Vieru avea 61 de ani. A fost condusă pe ultimul drum de zeci de rude şi apropiaţi, între care şi mama, de 90 de ani, a femeii.

”Întotdeaua a pus sănătatea pacienţilor mai presus decât pe a ei. Îi spuneam mereu să aibă grijă de ea însă mă liniştea şi îmi spunea că este obişnuită cu greutăţile. Acum s-a întâmplat nenorocirea şi eu am rămas cu sufletul distrus”, ne-a mărturisit mama medicului din Cernăteşti.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite