Zeci de oameni au fost evacuați din Piața Centrală a Buzăului, din cauza unui incendiu puternic VIDEO

0
Publicat:

A fost panică în orașul Buzău, la miezul zilei acestei zile, din cauza unui incendiu care a izbucnit la o carmangerie din Piața Centrală. Poliția și jandarmii au evacuat zeci de oameni care se aflau la cumpărături în cea mai aglomerată zonă a orașului.

Inclusiv comercianții de la tarabe și angajații magazinelor din piață au fost alungați din incinta inundată de fumul înecăcios. A fost emis și un mesaj RO-Alert pentru evitarea zonei în care erau semnalate degajări mari de fum.

Zeci de vânzători și clienți au fost evacuați de urgență din cauza fumului degajat de foc. Deoarece Piața Centrală a Buzăului este acoperită, aerul a devenit în scurt timp irespirabil. Inclusiv polițiștii au recurs la  batiste pentru a-și proteja căile respiratorii în timp ce evacuau oamenii.

Flăcările au izbucnit în zona de depozitare a unui agent comercial din Piața Centrală, într-o zonă extrem de aglomerată. „A luat foc o carmangerie. Polițiștii ne-au dat afară iar acum stăm și așteptăm să ne întoarcem, pentru că avem marfa pe tarabă, avem gențilele acolo”, ne-a declarat un comerciant.

Oamenii au fost împinși către străzile din apropiere, la o distanță de siguranță. Martorii spun că s-au speriat după ce au auzit două bubuituri. Exploziile au fost urmate la scurt timp de incendiul uriaș care a cuprins un magazin de afumături din piață.

„Am auzit că a explodat o butelie la magazinul Jos Pălăria. De acolo s-a extins incendiul. Mă îndrept către casă că deja am rămas fără haine de la fum”, ne-a declarat o clientă.

Pentru stingerea incendiului din Piața Centrală au intervenit peste 25 de pompieri cu șase autospeciale cu apă și spumă. Primele măsuri de protecție a cetățenilor au vizat evacuarea pieței, zonei din proximitate și a societăților comerciale învecinate și emiterea unui mesaj de tip RO-Alert cu privire la degajările mari de fum din zonă.

Salvatorii au acționat prioritar la limitarea propagării incendiului către Colegiul Național Mihai Eminescu.

„Apelul nostru este la calm și la liniște. Acțiunea de evacuare a decurs în mod extrem de coerent și toate forțele integrate au ajuns foarte repede la teren”, a transmis Daniel Țiclea, prefectul județului Buzău.

În urma recunoașterii la fața locului, transmit pompierii, „s-a constatat că ard construcții din panouri de tip "sandwich" unde își desfășurau activitatea câteva societăți comerciale, pe o suprafață totală de aproximativ 500 mp”.  

La finalul intervenției, pompierii au stabilit că, cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecțiune a unei lămpi cu combustibil gazos, produsă pe timpul exploatării.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite