Zeci de liceeni din Buzău fac practică la firme din Portugalia, cu fonduri europene obţinute de Colegiul Tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii se simt bine în Portugalia
Elevii se simt bine în Portugalia

Elevii Colegiului Tehnic din Buzău participă la cel mai mare proiect educaţional din regiune, finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Beneficiari direcţi sunt 57 elevi din clasa a X-a. Ei au început deja un stagiu de pregătire practică, la firme de profil din Portugalia, care durează trei săptămâni.

Proiectul “Tranziţia de la Şcoală la Viaţa Activă” permite unui număr de 57 elevi să urmeze un stagiu de pregătire practică de trei săptămâni în Portugalia. 15 dintre liceeni sunt de la profilul “economic” şi câte 14 de la “mecanică”, „electronică” şi „protecţia mediului”.

Cu instructajul făcut de către coordonatorul proiectului, profesorul Robert Harabagiu, dar şi cu bani de buzunar oferiţi prin proiect, elevii au plecat la începutul săptămânii în Portugalia. 

”Îşi vor efectua modulul de practică la agenţi economici din străinătate. Este facilitată astfel tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, a declarat Robert Harabagiu, coordonatorul proiectului.

Elevii sunt însoţiţi în Portugalia de opt profesori. 

„Tranziţia de la şcoală la viaţa activă” este cel mai mare proiect câştigat de Colegiul Tehnici şi are un buget de aproape 153.000 de euro. Fiecare elev a primit 777 de euro, bani de buzunar iar transportul, cazarea şi masa sunt, de asemenea, asigurate din bugetul proiectului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite