Zeci de buzoieni au început cursuri pentru a deveni experţi în domeniul olimpismului

0
0

Academia Olimpică Română, Filiala Buzău, a demarat, în acest weekend, cea de-a doua ediţie a cursurilor de formare în domeniul olimpismului. La cursuri s-au înscris zeci de participanţi, cei mai mulţi dintre ei dascăli, care până în iunie 2017 vor avea ocazia să devină experţi în domeniul olimpismului. La final, cursanţii vor primi certificate de absolvire, devenind la rândul lor lectori.

În paralel, se defăşoară şi un curs de perfecţionare pentru lectorii care au absolvit anul trecut aceste cursuri.

Cea de-a doua ediţie a cursurilor de formare în domeniul olimpismului, organizate de Academia Olimpică Română, filiala Buzău, a debutat cu intonarea imnului naţional de către eleva Daria Ionescu, de la Palatul Copiilor. 

Începând de duminică şi până în iunie 2017, cursanţii vor avea ocazia să înveţe totul în materie de olimpism, de la apariţia Jocurilor Olimpice, în Grecia Antică, până la ultimele noutăţi în acest domeniu. 

La deschiderea noii sesiuni, care a avut loc în sala de şedinţe a Salii Sporturilor, a participat şi secretarul Academiei Olimpice Române, Alexandra Dospinescu-Nica.

Este vorba un curs de formare-perfecţionare specialişti la nivel judeţean ce are ca grup ţintă elevi, cadre didactice, istorici si alte persoane. La evenimentul de deschidere au participat şi numeroşi reprezentanţi ai instituţiilor partenere Academiei Olimpice Române, care au evidenţiat importanţa promovării principiilor fundamentale ale olimpismului la nivel de judeţ.

La finalul cursurilor, în iunie 2017, participanţii vor primi certificate de absolvire, alături de diferite materiale din partea Comitetului Olimpic Sportiv Român, a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Buzău şi a Academiei Olimpice Române. În paralel cu acest curs de formare se desfăşoară şi prima ediţie a cursului de perfecţionare lectori in domeniul olimpismului.

Mai multe - Buzău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite