Zece medici rezidenţi pentru Spitalul Judeţean Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a semnat contract cu 10 medici rezidenţi care îşi vor face stagiatura în centrele universitare din ţară, iar apoi tinerii vor presta activitate în cadrul unităţii de la Buzău. Pe durata celor patru sau cinci ani de pregătire, banii pentru salarii sunt suportaţi de Spitalul Judeţean. După finalizarea rezidenţiatului, medicii sunt obligaţi prin contract să revină la Buzău pentru a practica medicina.

La sfârşitul lunii noiembrie, Ministerul Sănătăţii a organizat examenul de Rezidenţiat. Nu mai puţin de 10 medici şi-au exprimat opţiunea de a încheia contract cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău de la 1 ianuarie 2015. 

Din păcate, cei zece medici nu vor începe imediat să lucreze în spitalul din Buzău, ci îşi vor face stagiatura la centre universitare din ţară. 

Medicii rezidenţi primesc un salariu de încadrare şi o primă de rezidenţiat care este stabilită prin ordonanţă de Urgenţă. Un medic rezident câştigă în anul I doar 1.000 de lei, iar în anul II câştigă între 1.100 şi 1.200 de lei. 

Chiar dacă vor profesa peste patru sau chiar cinci ani la unitatea din Buzău, în funcţie de specializare, rezidenţii sunt mană cerească pentru Spitalul Judeţean, mai ales că specialităţile pe care aceştia activează sunt deficitare de ani buni. 

Anul trecut, doar un singur medic rezident a încheiat contract cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite