Viscolul închide drumuri naționale și județene din Buzău. Restricțiile, valabile pe durata nopții VIDEO

0
Publicat:

Un nou episod de ninsoare și viscol lovește județul Buzău. Mai multe drumuri naționale și județene au fost închise de autorități, începând cu data de 4 februarie 2023, ora 20.15.

Conform unei decizii de ultimă oră luate de Prefectura Buzău, trei drumuri naționale au fost închise circulației rutiere, la numai câteva minute de la intrare în vigoare a Codului Galben de viscol puternic.

„Viscol, vizibilitate scăzută sub 50 de metri, condiții improprii desfășurării traficului în siguranță”, sunt motivele invocate de conducerea Prefecturii Buzău în luarea deciziei.

Începând cu ora 20.15 s-au închis DN2 E85, din Buzău, până la limita cu județul Vrancea, DN22, de la Râmnicu Sărat, până la granița cu Brăila, și DN2B, între Buzău și limita cu județul Brăila.

În cursul serii, a mai fost închis circulației și drumul județean DJ203, din Valea Râmnicului, până la Bălăceanu și limita cu județul Brăila.

Conform avertizărilor emise de meteorologi, în acest weekend județul Buzău se va afla sub cod galben de viscol.

Echipajele rutiere, dar și întreg dispozitivul de ordine publică va acționa în teren pentru monitorizarea traficului, pentru rapiditate în intervenție, dacă apar situații ce impun sprijinul nostru.

De asemenea, polițiștii se vor asigur că viabilitatea drumurilor este una corespunzătoare, în caz contrar urmând a fi luate măsuri legale în consecință, măsuri care pot varia de la informare până la aplicarea de sancțiuni conform competențelor, astfel încât să fie prevenite incidente nedorite.

Polițiștii îndrumă participanții la trafic la prudență în condus și îi atenționează să se angajeze în deplasări în aceste condiții meteorologice numai în cazuri ce nu suferă amânare.

Dacă se impune să plece totuși, să respecte indicațiile polițiștilor, având în vedere posibilitatea de a fi restricționată trecerea pe anumite tronsoane de drum, să se asigure că starea tehnică a mașinilor cu care pornesc la drum este bună.

Autoturismele trebuie să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă, șoferii care nu respectă aceste obligații fiind pasibili și de sancțiuni contravenționale, pe lângă riscul cel mai mare și anume acela de a fi implicați în evenimente rutiere ce le-ar putea pune în pericol siguranța sau chiar viața.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite