Războiul unor teribiliști cu o balustradă care le-a ieșit în cale. Imaginile au ajuns la poliție VIDEO

0
0
Publicat:

Mai mulți tineri care au distrus balustrada unei firme din centrul orașului Buzău sunt căutați de Poliție, cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Într-una dintre nopțile cu ninsoare abundentă, străzile fiind aproape pustii, mai mulți puști au vandalizat o proprietate privată, mai precis scările unei agenții de turism. Momentul a fost surprins pe camerele de supraveghere ale societății.

În imaginile postate de Mircea Ion, patronul agenției de turism, se observă cum cinci tineri se apropie de intrarea în sediul firmei după care unul dintre ei se apucă, din senin, să smulgă o balustradă, după care se îndepărtează. La câteva secunde, doi dintre teribiliști se întorc, smulg balustrada și pleacă cu ea.

Balustrada desprinsă din scară a fost abandonată la câțiva metri distanță, în mijlocul trotuarului. A fost găsită abia a doua zi, dimineață, de către un buzoian care ieșise la plimbare cu câinele. Imaginile surprinse pe camera de supraveghere a agenției de turism au ajuns în atenția Poliției, care a demarat cercetări pentru identificarea grupului de tineri.

Nu sunt puține cazurile de vandalism semnalate prin apel la 112 de către buzoieni. Cele mai multe distrugeri vizează piesele de mobilier urban, bănci, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat, ghivece cu flori, vinovați fiind în multe dintre cazuri adolescenți băuți sau aflați sub influența unor substanțe interzise.

De mare ajutor în demersurile lor de identificare și prindere a celor care provoacă astfel de distrugeri sunt camerele din sistemul public de supraveghere sau cele deținute de persoane fizice. Un set de imagini puse la dispoziție de un cetățean a dus, anul trecut, la prinderea a patru tineri surprinși în timp ce forţau portierele mai multor maşini parcate în apropierea centrului oraşului.

Aceștia au început aventura în jurul orei patru dimineaţa pe o stradă din Buzău. Unul dintre ei s-a îndreptat în fugă spre o casă şi a lovit cu pumnul cutia poştală a unei locuinţe.

Deşi strada era luminată, indivizii se fereau doar de maşinile care circulau prin zonă. După căteva minute, s-au îndreptat către o zonă unde sunt mai multe blocuri, unde au fost surprinşi în imagini de alte camere de supraveghere când forţau portierele maşinilor parcate în spatele blocurilor.

Pe înregistrare se mai observă cum fiecare tânăr umblă la câte un autoturism, până se asigură că nu se deschide. Nu reuşesc să deschidă mașinile şi îşi văd mai departe de drum. Imaginile au ajuns şi la oamenii legii, care au reuşit să-i identifice la scurt timp.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite