Invitația năstrușnică a unui vlogger pe o stradă din Râmnicu Sărat. La „piscină” cu salteaua, după topirea zăpezii VIDEO

0
Publicat:

În timp ce jumătatea vestică a țării se confruntă cu ninsori, zona Munteniei încă suferă după episodul de iarnă autentică de săptămâna trecută.

Zăpada căzută atunci în cantități mari se topește repede sub razele soarelui, mai rapid chiar decât poate absorbi solul sau canalizarea acolo unde există.

Tânărul a ieșit la bronzat în fața porții. Captură video
Tânărul a ieșit la bronzat în fața porții. Captură video

Așa se face că bălți uriașe au apărut pe o stradă din apropierea centrului municipiului Râmnicu Sărat. Lacurile urbane sunt atât de adânci, încât pe ele te poți recrea ca la ștrand.

Un vlogger din Râmnicu Sărat a demonstrat utilitatea „piscinei” ivite pe strada sa, printr-o filmare făcută chiar în fața porții sale. El și-a pus salteaua gonflabilă la treabă pe unul dintre ochiurile de apă ce băltesc de câteva zile pe strada Jitia, aflată la mai puțin de un kilometru distanță de centrul orașului Râmnicu Sărat.

„Salutare prieteni! Vă așteptăm pe strada Jitia din Râmnicu Sărat, la doar 650 de metri de centru. Domnul primar ne-a amenajat o piscină cu tot ce trebuie, căldură. Vă așteptăm în număr cât mai mare”, spune vloggerul „hozette-richness”.

Tânărul a postat pe canalul său de Tik-Tok două filmulețe înregistrate la câteva zile distanță unul de celălalt, prin care sancționează verbal autoritățile. Vloggerul ne demonstrează astfel că strada sa este inundată de mai multă vreme.

Localnicii de pe Jitia se plâng că strada lor devine aproape impracticabilă la fiecare ploaie mai abundentă sau după topirea zăpezii. Autoritățile locale le-au spus oamenilor că le vor asfalta drumul, însă au rămas doar cu promisiunile.

La Buzău, ninsorile și viscolul de săptămâna trecută au provocat blocaje pe drumuri. În multe locuri, stratul de zăpadă a depășit un metru grosime. Zona este vizată de o nouă atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ.

"Dat fiind că meteorologii anunță viscol în județul Buzău,  am dispus în această dimineață convocarea CJSU. (...) Rugămintea mea,  care este, de altfel, și o recomandare a tuturor autorităților, este de a evita deplasările care nu sunt urgente, pe perioada viscolului anunțat de meteorologi", a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Marian Țiclea.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 3 februarie, ora 10.00 - 5 februarie, ora 18.00, aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării.

Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20-30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a ţării.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri