VIDEO Zeci de sportivi din toată ţara se întrec, la Buzău, în cadrul Cupei „Phoenix” la şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa „Phoenix” la şah este la prima ediţie
Cupa „Phoenix” la şah este la prima ediţie

Sâmbătă şi duminică, nu mai puţin de 46 de sportivi din toată ţara participă la o competiţie de şah organizată de Asociaţia Club Sportiv „Phoenix” Buzău. Evenimentul este găzduit de Biblioteca Judeţeană Buzău, un alt partener în proiect fiind Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău.

Timp de două zile, Buzăul a devenit capitala şahului românesc. Aici are loc, în aula Bibliotecii Judeţene, o importantă competiţie organizată de recent înfiinţata asociaţie sportivă „Phoenix” Buzău, al cărei preşedinte este Sorin Iordăchescu, de meserie poliţist, un împătimit al sportului minţii. 

 „Am înfiinţat clubul de şah în ideea promovării acestui sport în judeţul Buzău. Asociaţia Club Sportiv <Phoenix> Buzău este înfiinţată în luna martie şi, deja, suntem la prima ediţie a Cupei <Phoenix> la şah, concurs la care s-au prezentat 46 de participanţi din mai multe oraşe ale ţării, între care Braşov, Ploieşti, Bucureşti, Huşi, Botoşani, Arad, Focşani sau Giurgiu. Toţii sportivii prezenţi sunt legitimaţi la cluburi din ţară”, ne-a declarat Sorin Iordăchescu, preşedintele A.S.C. „Phoenix” Buzău.

Concursul se desfăşoară în sistem „open” iar concurenţii, de toate vârstele, trebuie să parcurgă şase runde. În funcţie de punctajul obţinut, se va întocmi clasamentul general. Premiile sunt în valoare totală de 1.500 de lei, pe două categorii de participanţi - Open-ul general, primele şase locuri, şi trei premii pentru juniori, separat - constând în medalii, cupe şi bani.  

Festivitatea de premiere va avea loc duminică seară, în jurul orei 20.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite