VIDEO Vom putea savura căpşunele româneşti, dulci şi aromate, în mai puţin de trei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Este promisiunea agricultorilor care spun că la sfârşitul lunii aprilie vor livra fructele în pieţe. Mai au nevoie însă şi de ajutorul naturii, care trebuie să ofere cât mai multă căldură în această perioadă.

În comuna Verneşti, la 15 kilometri distanţă de municipiul Buzău, se află câteva dintre cele mai întinse plantaţii de căpşuni din zonă. 

Plantele au înflorit şi dau semne că sunt sănătoase, mai ales după ce au fost ajutate zilele trecute printr-o serie de lucrări.

De trei ani, Nicu Dincă produce pe terenul din Verneşti căpşune din cele mai gustoase soiuri. Spune că munceşte jumătate de an pentru a avea producţie numai o lună pe an. Investiţia şi efortul merită, spune agricultorul buzoian, pentru de că după ce trage linie îi iese pe profit.

Buzoianul spune că va ieşi cu fructele la piaţă în a doua parte a lunii aprilie, peste mai puţin de o lună. Asta, doar dacă natura va ţine cu el. În aşteptarea căpşunelor româneşti, aromate, dulci şi zemoase, clienţii îşi astâmpără pofta deocamdată cu fructe aduse din Italia, Grecia sau Turcia.

Kilogramul de căpşune din import costă acum 80 de lei în pieţele din Buzău însă preţul lor va scădea după ce apar fructele autohtone. Ele se vor vinde cu cel puţin 100 de lei kilogramul, cred comercianţii.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite