VIDEO Val de accidente rutiere, pe DN 2B, din cauza carosabilului alunecos. Cinci persoane au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două evenimente rutiere au avut loc joi dimineaţă, la interval de câteva zeci de minute între ele, pe drumul care leagă Buzăul de Brăila. Primul accident s-a produs în afara localităţii Cilibia. Un autoturism a derapat şi a lovit un copac.

UPDATE Pentru neasigurarea şi întreţinerea viabilităţii părţii carosabile a fost aplicată o sancţiune contravenţională administratorului drumului, mai precis Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în valoare de peste 5.000 de lei (35 puncte amendă).

ŞTIREA INIŢIALĂ: O şoferiţă în vârstă de 43 ani, din Brăila, care circula cu un autoturism pe DN 2B pe direcţia Brăila către Buzău, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a ieşit în afara carosabilului şi a acroşat succesiv doi pomi marginali.

În urma evenimentului a rezultat rănirea conducătoarei auto, precum şi a doi pasageri în vârstă de 16 şi 17 ani, ambii din Brăila. Toate persoanele au fost transportate la spital.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările. Accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei de circulaţie la carosabilul acoperit cu polei 

La scurt timp, tot pe DN 2B, la intrarea în localitatea Bentu dinspre Gălbinaşi, s-a produs un alt accident.

Din primele date, un buzoian în vârstă de aproximativ 25 de ani care se deplasa cu o autoutilitară din direcţia Buzău către Brăila pe DN 2B, în afara localităţii Galbinaşi, nu a adaptat viteza de deplasare, a derapat şi a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un TIR condus de un brăilean în vârstă de 45 de ani. 

În urma impactului a rezultat rănirea celor doi conducători auto, care au fost transportaţi la spital. 

De asemenea, pe fondul nepăstrării unei distanţe de siguranţă faţă de vehiculul de dinainte, un autoturism care circula în spatele autotirului a intrat în coliziune cu acesta, rezultând doar pagube materiale. 

Politiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs evenimentul. Traficul rutier în zonă a fost blocat timp de două ore.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă sporită, să nu bruscheze comenzile autovehiculelor, să adapteze viteza la condiţiile de drum şi trafic şi să nu se angajeze în efectuarea unor depăşiri neregulamentare. 

Totodată, şoferii sunt sfătuiţi să fie atenţi la formarea poleiului. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite