VIDEO Un TIR a luat foc în timp ce tranzita localitatea buzoiană Mihăileşti. Patru astfel de incendii au fost de la începutul anului, iar sătenii cred că zona e blestemată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Un TIR care transporta cărămidă a luat foc pe DN 2E85, la ieşire din localitatea buzoiană Mihăileşti, la doar 200 de metri distanţă de locul în care au murit 18 oameni în urmă cu 12 ani. Este al patrulea incendiu de maşină, înregistrat de la începutul acestui an în zonă. Din fericire, şoferul şi băieţelul pe care îl avea cu el în cabină au reuşit să se salveze înainte ca flăcările să distrugă cabina.

TIR-ul încărcat cu cărămidă se deplasa spre Urziceni, însă la ieşire din Mihăileşti, imediat după curba în care s-a produs explozia din 2004, soldată cu 18 morţi, şoferul a auzit o bubuitură apoi s-a trezit cu fum în cabină. 

A reuşit să oprească vehiculul pe marginea şoselei apoi să coboare împreună cu fiul său, pe care îl luase cu el în cursă. La scurt timp, flăcările au cuprins cauciucurile după care s-au extins către cabină.

Flăcările au cuprins vegetaţia de pe marginea şoselei europene, fiind degajare mare de fum, ceea ce a determinat autorităţile să închidă drumul. Incendiul a cuprins cabina autovehiculului şi exista risc de propagare la întreaga maşină. 

TIR-ul aparţine unei firme de transport din Buzău. Patronul acesteia va fi nevoit să le demonstreze poliţiştilor, cu acte, că autocamionul nu avea probleme.

Trei incendii de vehicule au fost înregistrate pe raza comunei buzoiene Mihăileşti de la începutul acestui an. În iunie, un camion cu butelii a luat foc chiar în apropierea caselor. Peste 800 de butelii au sărit în aer, fiind necesară evacuarea satului pe o rază de 500 de metri. Localnicii au memorat atunci, cu durere în suflet, tragedia din 2004, în care au murit 18 oameni, printre care numeroşi localnici.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite