VIDEO Un club de offroad a dus ajutoare bătrânilor şi copiilor din câteva sate ale Buzăului. Misiunea nu a fost deloc uşoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A devenit o tradiţie pentru membrii clubului offroad GTC Motorsport să organizeze caravane umanitare spre satele izolate din judeţul Buzău, în preajma marilor sărbători creştine. Anul acesta, Umanitara de Paşte a ajuns în Nehoiu, Gura Teghii şi Brăeşti, unde cei peste 90 de participanţi au împărţit pachete bătrânilor şi familiilor sărmane.

”Satele cufundate-n uitare ascund suflete greu încercate de soartă. Părinţi care n-au ce pune pe masa copiilor speră la un ajutor, micuţi care primesc prea rar cadouri sau care nu ştiu cum arată un set de culori”, este mesajul de pe Facebook al membrilor GTC care a reuşit să mobilizeze zeci de oameni să pornească în deja obişnuitul convoi umanitar. 

Membrii clubului GTC Motorsport au mers în zone greu accesibile autoturismelor, unde au găsit bătrâni suferinzi, oameni pentru care orice sprijin este binevenit. 

Au au regăsit oameni care trăiesc în case dărăpănate, fără curent electric. Convoiul de maşini offroad a ajuns, în prima zi a campaniei, în Valea Nehoiului, Curmătura şi Stănila, iar în a doua zi, la Gura Teghii, Brăeşti şi Ploşniţa.

În această ediţie, membrii GTC Motorsport au reuşit să ajute zeci familii, cărora le-au fost distribuite în total 12 tone de ajutoare, respectiv obiecte de igienă, alimente, îmbrăcăminte, electronice, materiale de construcţie şi panouri solare. De asemenea, echipe specializate de medici au consultat şi au oferit ochelari de vedere şi proteze auditive bătrânilor. 

Câteva familii nevoiaşe cu mulţi copii au primit materiale de construcţie pentru refacerea acoperişului casei, un aragaz si butelii cu gaz. În total, au primit vizita iepuraşului de Paşte adus cu maşinile de teren un număr de 280 de oameni, 170 de adulţi şi 110 copii. Au participat în ”Umanitara de Paşte” 95 de persoane, îmbarcate în 35 de maşini.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite