VIDEO Transportor blindat, scăpat de pe remorcă pe un drum naţional, lângă municipiul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Iulian Bunilă
FOTO Iulian Bunilă

Blindat al armatei, eşuat în afară carosabilului. Asta au observat şoferii care au circulat miercuri seară pe DN2 B, în apropiere de municipiul Buzău. TAB-ul a căzut de pe o platformă care transporta vehiculul militar spre o unitate din Focşani în momentul în care şoferul autotrailerului a încercat să evite impactul cu un TIR al cărui şofer efectuase o depăşire imprudentă.

Evenimentul s-a produs pe DN2B, la 7 kilometri distanţă de municipiul Buzău. Autotrailerul se deplasa dinspre Ploieşti spre Focşani iar în momentul în care era depăşit de un TIR a ieşit cu roţile din dreapta în afara părţii carosabile. 

Transportorul blindat s-a desprins din ancore şi a căzut de pe platforma camionului. Din fericire, vehiculul militar greu de zece tone s-a răsturnat spre câmp şi nu către şosea, la acea oră traficul fiind intens. 

Şoferul autotrailerului militar a încercat să evite impactul cu un TIR al cărui şofer efectuase o depăşire imprudentă. ”Autotrailerul se deplasa de la Târgovişte spre Focşani, însă din cauza unui şofer de TIR care a depăşit în scurt, şoferul nostru a fost nevoit să tragă brusc de volan ca să evite coliziunea”, a declarat lt.col. Vali Roman, ofiţer de presă Batalionul Infanterie Mecanizată Focşani.

În urma căderii de pe platformă, o roată a transportorului care tocmai fusese reparat la Târgovişte s-a desprins. Şoferii aflaţi miercuri seară în trafic pe DN 2B au rămas uimiţi când au văzut monstrul de metal eşuat în afara părţii carosabile. ”Am mai văzut TAB-uri dar nu în starea asta”, ne-a declarat unul dintre şoferii curioşi. 

Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime. Traficul auto pe drumul naţional care leagă Buzăul de Ploieşti a fost întrerupt de echipaje de poliţie militară, pentru a permite unei macarale să repună vehiculul blindat pe platformă. Comandamentul batalionului din Focşani va efectua o anchetă internă pentru stabili împrejurările în care s-a produs incidentul. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite