VIDEO Tabăra de la Poiana Pinului şi hotelul clubului Gloria, pregătite să cazeze suspecţi de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus - covid 19. FOTO Inquam Photos

Autorităţile buzoiene se pregătesc pentru ce e mai rău în contextul numărului tot mai mare de români infectaţi cu coronavirus. Pe lângă fosta tabără şcolară de la Arbănaşi, care adăposteşte deja 41 de persoane, tabăra de la Poiana Pinului ar putea fi şi ea pusă la dispoziţie pentru a caza temporar persoane întoarse recent din ţările cu epidemie de coronavirus.

Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în cadrul unei întâlniri organizată de Prefectură.

Şi Sala Sporturilor din municipiu ar putea deveni, în caz de urgenţă, spaţiu de cazare pentru suspecţi de infectare cu Covid-19. De asemenea, Primăria Buzău a decis ca hotelul de la Stadionul Gloria să devină centru de carantină, în caz că situaţia se va agrava.

Prefectul judeţului, Leonard Dimian, a făcut un apel la calm şi îi îndeamnă pe buzoieni să ţină cont de toate măsurile anunţate de autorităţi. În acelaşi timp, prefectul le recomandă cetăţenilor care se întorc din ţările cele mai expuse îmbolnăvirilor cu Covid-19 să dea dovadă de spirit civic.

În acest moment, în judeţul Buzău, 345 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar alte 41 de persoane se află în carantină. O singură persoană din judeţ este infectată cu coronavirus. Este vorba despre o femeie de 73 de ani, din comuna Pârscov. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite