VIDEO Speriat de ritmul infectărilor cu coronavirus, primarul Buzăului a mers în Piaţa Centrală pentru a-i mustra pe cetăţenii care nu poartă mască

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Este panică în rândul autorităţilor locale din Buzău din cauza exploziei de noi cazuri de coronavirus. Disperat că transmiterea comunitară a noului coronavirus este tot mai evidentă, primarul Buzăului a luat decizia de a-i verifica personal pe cei responsabili să aplice legea.

Luna trecută, un cartier din Buzău cu peste 2.000 de suflete s-a aflat în carantină totală din cauza unor persoane care nu au respectat izolarea şi distanţarea socială.

Alarmat de numărul mare de cazuri raportate în ultima săptămână, edilul Constantin Toma a plecat în inspecţie, vineri, în cea mai aglomerată zonă din Buzău: Piaţa de legume şi fructè.

Speriat de neregulile constatate, primarul s-a enevat şi i-a certat deopotrivă pe comercianţi, dar şi pe poliţiştii locali.

În ultimele 24 de ore, opt persoane din judeţul Buzău au fost confirmate cu coronavirus, în ultima săptămănă fiind raportate aproape 60 de cazuri.

Toţi pacienţii depistaţi pozitiv au fost transferaţi la Spitalul Municipal din Rm Sărat. Doi dintre  bolnavii nou confirmaţi sunt contacţi ai unor cazuri mai vechi. În toate aceste cazuri, autorităţile sanitare continuă anchetele epidemiologice.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 351, dintre care 170 de persoane au fost declarate vindecate şi externate. În prezent, în judeţul Buzău, se află în carantină un număr de 22 de persoane, iar pentru alte 1.047 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite