VIDEO Redeschiderea Muzeului din Buzău, întârziată de consilierii judeţeni ai Opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

O clădire din Buzău reabilitată cu fonduri europene rămâne în continuare închisă din cauza orgoliului unora dintre consilierii judeţeni. Supus la vot în cadrul şedinţei extraordinare de miercuri a Consiliului Judeţean, proiectul privind darea în folosinţă a clădirii Muzeului Judeţean a fost respins. Este pentru a doua oară când consilierii ACL şi cei ai PP-DD „trântesc” proiectul realizat cu bani europeni.

Clădirea Muzeului Judeţean Buzău, reabilitată cu suma de 38 de milioane de lei, bani europeni,  rămâne în continuare închisă. 

Miercuri, la şedinţa  extraordinară convocată de conducerea Consiliului Judeţean, a fost respins proiectul privind darea în folosinţă a imobilului. Aleşii judeţeni din partea PDL şi PP-DD au lipsit de la şedinţă, motiv pentru care votul consilierilor PSD nu  a fost suficient. 

Aleşii PNL şi PLR au votat împotrivă, nu s-a asigurat majoritatea de două treimi, aşa că proiectul a căzut. ” Aţi văzut şi dumneavoastră cum s-a votat. Să ţinem cont că teatrul nu-şi poate începe activitatea, nici muzeul, iar la centrul de conservare a culturii sunt 290 de copii care în continuare vor ţine cursurile în spaţii închiriate”, a declarat Cristi Bîgiu, preşedinte CJ Buzău.

Tot în cadrul şedinţei de miercuri, a fost respins din nou, ca în şedinţa ordinară de acum două săptămâni, proiectul privind extinderea reţelei de alimentare cu apă în comuna Săpoca, dar şi în alte localităţi de pe Valea Slănicului. 

Punctul respins reprezenta de fapt o solicitare a Ministerului Mediului ca Primăria Săpoca să pună la dispoziţie un teren pe care se va construi o staţie de tratare a apei potabile, condiţie obligatorie pentru accesarea de fonduri europene. 

image

Continuă migraţia politică în forul de conducere judeţean

Miercuri, în cadrul şedinţei, fostul consilier PD-L Eliza Panait, cunoscută în trecut ca o apropiată a deputatului Cezar Preda, s-a alăturat grupului consilierilor PSD. Rugată să îşi explice gestul, fosta democrat-liberală nu a dorit să comenteze decizia de a trece la PSD.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite