VIDEO Proiecţii de film românesc la Buzău, în weekend

0
0

După succesul înregistrat anul trecut, „Zilele Filmului Românesc” revin la Buzău în perioada 10-11 mai, două zile în care buzoienii vor putea viziona, în Sala de spectacole a Consiliului Judeţean, nu mai puţin de şase filme româneşti de succes.

Filmele vor fi proiectate în zilele de sâmbătă şi duminică, de la orele 16.00, 18.00 şi 20.00, iar intrarea va fi gratuită, în limita locurilor din sală. Este vorba despre producţiile „Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism”- Regia: Corneliu Porumboiu, “Roxanne”- Regia Valentin Hotea, “Closer to the Moon”- Regia Nae Caramfil, “Love Building”- Regia Livia Rugină, “Nuntă în Basarabia”- Regia Nap Toader şi “Condamnat la viaţă”- Regia Bogdan Dreyer.

De departe, cel mai aşteptat film va fi cel al lui Nae Caramfil, „Closer to the Moon”, peliculă care prezintă un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Băncii Naţionale care pune România comunistă pe jar. Nae Caranfil propune propria sa dezlegare a misterului ce planează şi azi asupra acestei poveşti adevărate, într-un film comic şi tragic deopotrivă, realizat în limba engleză, cu o distribuţie internaţională de prestigiu care îi include pe Vera Farmiga, Mark Strong, Tim Plester dar şi Monica Bârlădeanu, Radu Bânzaru sau Gabriel Constantin.

„Closer to the Moon” este programat sâmbătă, de la ora 18, iar la final însuşi regizorul Nae Caramfil dar şi o parte din protagoniştii filmului vor fi prezenţi în Sala Mare a Consiliului judeţean Buzău pentru a explica buzoienilor detaliile ce au stat la baza realizării producţiei de succes.

Citeşte şi: Cursuri de formare profesională pentru şomeri, cu finanţare europeană. Beneficiarii vor primi bani la finalizarea cursurilor

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite