Cursuri de formare profesională pentru şomeri, cu finanţare europeană. Beneficiarii vor primi bani la finalizarea cursurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansarea proiectului a avut loc la sediul Consiliului Judeţean
Lansarea proiectului a avut loc la sediul Consiliului Judeţean

Peste 800 persoane aflate în căutarea unui job, din zona Munteniei şi din judeţul Mureş,  ar putea să îşi găsească mai repede un loc de muncă graţie unui proiect implementat de Consiliul Judeţean Buzău şi finanţat cu fonduri europene. Prin intermediul proiectului, şomerii au posibilitatea să se formeze într-o meserie cu căutare pe piaţa muncii. Cursurile vor avea loc la Biblioteca Judeţeană iar la final beneficiarii vor primi câte 600 de lei.

Este vorba despre proiectul “Program de intervenţii integrate pentru şomeri” , implementat de Consiliul Judeţean şi finanţat cu fonduri europene,  în valoare de peste 2 milioane de euro. Cursurile de formare profesională sunt gratuite. Acestea vor începe la vară,  au o durată de 18 luni iar beneficiarii vor fi selectaţi din judeţele din zona de Sud-Est a ţării, dar şi din judeţul Mureş, al cărui Consiliu Judeţean este partener în proiect. 

Toate cele 840 de persoane şcolarizate vor participa în primul rând la un curs de dobândire a competenţelor informatice, pentru care vor primi o diplomă. Pe lângă acestea, persoanele cărora li se adresează proiectul vor mai participa la cursuri de: Introducere şi prelucrare de date, Limba engleză, Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale, Asistent relaţii publice, Inspector de resurse umane,  Bazele contabilităţii şi Agent comercial.

”Accesul la acest program se va realiza cu ajutorul facilitatorilor comunitari care vor merge în comunităţile locale şi vor promova acest proiect şi modulele de instruire şi cu ajutorul autorităţilor locale vor fi indicate persoanele care vor fi introduse în program şi în funcţie de pregătirea profesională şi de dorinţele care le au vor intra în modulele specifice ale proiectului”, a declarat managerul de proiect Liliana Nicolae. 

În judeţul Buzău, cursurile de formare profesională se vor desfăşura la Biblioteca Judeţeană, acolo unde se vor amenaja şapte săli de curs. „Este un proiect la care s-a muncit foarte mult,ne bucurăm că a fost aprobat şi că am obţinut această finanţare şi sunt convins că va fi dus la capăt cu rezultatele scontate.. 840 de oameni vor beneficia de formare profesională şi pe lângă aceasta vom reuşi să reabilităm şi o parte din clădirea Bibliotecii Judeţene cea care va găzdui practic acest proiect”, a declarat Laurenţiu Gavrilă, secretarul judeţului Buzău.

Parteneri în acest proiect sunt Centrul de consultanţă şi studii europene şi  Asociaţia „4 change”. Pe lângă una dintre calificările pentru care au optat, beneficiarii proiectului vor primi şi o diplomă care atestă competenţe informatice.  La finalul cursurilor de formare profesională, cei 840 de cursanţi vor primi câte 600 de lei. 

Citeşte şi: VIDEO Zeci de tineri şi-au programat interviuri de angajare, după Bursa de la Sala Sporturilor

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite