VIDEO Procesiune de Florii pe străzile Buzăului, cu peste o mie de participanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Peste o mie de buzoieni au luat parte la pelerinajul de Florii organizat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Credincioşii au mărşăluit pe străzile Buzăului, purtând cu ei icoana care simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim şi ramuri de salcie.

Procesiunea religioasă a pornit din Parcul Crâng şi s-a desfăşurat pe un traseu de peste doi kilometri, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, strada Obor şi Catedrala Arhiepiscopală „Înălţarea Domnului”.

Au participat în jur de o mie de pelerini. Pe tot traseul, au rostit rugăciuni şi au cântat, alături de preoţii parohiilor de care aparţin.

Participanţii au fost întâmpinaţi, în pridvorul Catedralei, de către preoţii Arhiepiscopiei, care au oficiat slujba de sfinţire a icoanei Intrării Domnului în Ierusalim şi a ramurilor de salcie, pe care pelerinii le vor pune la icoane, aşa cum spune tradiţia în ziua de Florii.

În aghiasmatarul din curtea lăcaşului, au fost scoase spre închinare, alături de icoana praznicului, moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina şi ale Sfântului Sfinţit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

O procesiune în aer liber, la fel de amplă, va fi organizată de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei în noaptea de Înviere.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite