VIDEO Ploile din weekend au reactivat mai multe alunecări de teren, în judeţul Buzău. La Colţi, un sat este izolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Colţi se circulă numai pietonal
La Colţi se circulă numai pietonal

Mai multe zone din judeţul Buzău au fost afectate de alunecări de teren, reactivate de ploile din ultimele zile. Din cauza unui drum deteriorat, accesul între satele Colţi şi Colţii de Jos se face doar pietonal, aproximativ o sută de gospodării fiind izolate. Probleme au mai fost semnalate la Racoviţeni, Săruleşti şi Măgura.

În urma fenomenelor meteorologice şi a ploilor abundente din weekend, în comuna Colţi, s-a reactivat alunecarea de teren, în punctul „Pe Poduri”, declanşată în primăvara anului trecut, care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 600 m.p., afectând drumul comunal DC 69 Colţi – Colţii de Jos pe o lungime de aproximativ 50 m. 

Peste 300 de persoane din satele Colţii de Jos şi Poiana sunt izolate, circulaţia efectuându-se doar pietonal sau cu un tractor forestier. ”La Colţii de Jos şi Poiana nu pot ajunge nici Salvarea şi nici Pompierii, ci doar un tractor forestier. O casă din apropierea alunecării de teren este în pericol şi ne pregătim de evacuare”, a declarat subprefectul George Sava.

De asemenea, autorităţile din Racoviţeni au semnalat că la kilometrul 54+400, pe drumul judeţean DJ 220, în urma creşterii debitelor pârâului Câlnău s-a produs erodarea malului stâng pe o lungime de aproximativ 60 m. La momentul actual, distanţa dintre drumul judeţean şi malul pârâului este de aproximativ 4 metri. În zonă nu sunt gospodării puse în pericol.

Între satele Racoviţeni şi Budrea, într-o zonă cu păşune, s-a produs o alunecare de teren pe o suprafaţă de aproximativ 2.500 m.p., ce pune în pericol drumul comunal DC 115. Alunecarea a ajuns până la marginea părţii carosabile a drumului comunal şi a distrus pe o lungime de aproximativ 30 metri rigola din beton de scurgere a apelor pluviale. La acest moment circulaţia se desfăşoară normal. 

La intrarea în localitatea Săruleşti, pe drumul judeţean DJ 204 Vintilă Vodă - Bisoca, s-a  reactivat alunecarea de teren existentă, pe o lungime de 20 m şi adâncime de  50 cm, existând pericolul blocării circulaţiei. Totodată, alunecarea a antrenat şi reţeaua de înaltă tensiune, care traversează drumul judeţean. 

La Măgura, s-a reactivat  alunecarea de teren pe DN 10, la km 26+800. Drumul naţional este afectat pe o lungime de aproximativ 10m lungime şi aproximativ un metru lăţime. 

* Imagini cu alunecările de la Colţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite