VIDEO Plimbarea cu sania pe asfalt, distracţie de Crăciun pe uliţele judeţului Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Smeeni, tinerii au ieşit cu sania pe uliţele din comună                                   FOTO: Smeeni Web TV
La Smeeni, tinerii au ieşit cu sania pe uliţele din comună                                   FOTO: Smeeni Web TV

Tinerii de la ţară au petrecut Crăciunul pe uliţe: fie au ieşit la o plimbare cu sania, fie şi-au dat întâlnire la cârciuma satului, pentru a pune ţara la cale. La Smeeni, o localitate din bărăganul buzoian, unde aproape fiecare gospodărie deţine cel puţin un cal, principala distracţie a fost  plimbarea cu sania trasă de cal.


Chiar dacă pe şosea nu a fost deloc zăpadă, unii au îndrăznit să se laude cu "pur-sângele" din grajd, gonind săniile cât au putut de tare pe asfaltul neacoperit de zăpadă.

După ce mai toată ziua s-au înfruptat din bunătăţile pregătite de gospodine, bărbaţii din Smeeni au simţit nevoia să-şi consume energia prin curse de sănii trase de cai. Euforia acumulată peste zi era atât de mare încât nu mai conta că pe porţiuni de drum, sania aluneca direct pe asfalt. Şi pentru a-şi spori confortul pe timpul călătoriei, petrecăreţii şi-au dotat săniile cu sistem audio, mai precis cu un minicasetofon.

La Smeeni, spiritul Crăciunului s-a făcut simţit şi în jurul bodegilor, unde tinerii s-au strâns să petreacă cu bere şi... colinde. Chefliii din Smeeni spun că o vor ţine într-o distracţie până după sărbători. Secretul rezistenţei, spun ei, este să combată excesul de băutura şi mâncarea prin plimbări cu sania în fiecare seară.  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite