VIDEO Plan roşu de intervenţie activat în Buzău: zece victime, după ce directoarea unei şcoli a intrat cu maşina în părinţii care îşi aşteptau copiii după ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IULIAN BUNILA
FOTO IULIAN BUNILA

Scene terifiante, în faţa Şcolii numărul 1 din Buzău. Un grav accident a fost provocat chiar de către directoarea şcolii care a intrat cu maşina într-un grup de părinţi. Oamenii îşi aşteptau copiii la finalul orelor. Zece persoane au ajuns la spital, între care şi o elevă, iar trei dintre victime au suferit atac de panică. A fost activat planul roşu de intervenţie.

Accidentul s-a produs la orele prânzului, înainte de terminarea orelor de dimineaţă. Un autoturism a intrat într-un grup de persoane care aşteptau în faţa şcolii. 

Numeroşi părinţi şi bunici au fost luaţi pe sus, ca popicele, de maşina condusă, culmea, chiar de către directoarea unităţii şcolare, Monica Gheorghe. 

Impactul a fost atât de puternic încât poarta metalică a fost îndoită şi smulsă din balamale. Şapte persoane cu vârste cuprinse între 12 şi 67 de ani au suferit diferite vătămări corporale. 

La spital au mai ajuns însă alţi trei adulţi care suferiseră atacuri de panică. Printre răniţi se află şi o tânără însărcinată în luna a opta, pe care martorii au găsit-o sub maşină, cu hainele sfâşiate.

buzau
”Eu am crezut că e un act de terorism când am văzut ce e acolo, oameni răniţi şi în curte şi pe trotuar. Am luat o gravidă în luna a opta pe care o scoseseră oamenii de sub maşină şi au aşezat-o pe un scaun”, spune Marian Burlan, ambulanţier.

Şoferiţa le-a spus poliţiştilor că a încurcat frâna cu pedala de acceleraţie, iar maşina, care are cutie hidramată, nu a mai putut fi stăpânită. După ce a provocat cumplitul eveniment, conducătoarea auto a mers în şcoală pentru a scăpa de furia oamenilor strânşi în jurul victimelor. Şi ea a avut nevoie de asistenţă medicală din cauza unui atac de panică.

image

Monica Gheorghe era foarte agitată cu puţin timp înainte, spun părinţii. ”Doamna director are copilul în spital, a fost azi noapte la el şi cred că era foarte stresată”, a declarat Florina Stoian, inspector şef IŞJ Buzău.

Monica Gheorghe are 43 ani iar înainte de accident încerca să intre în curtea unităţi şcolare. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal şi poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Plan roşu de intervenţie activat în Buzău: nouă răniţi, după ce directoarea unei şcoli a intrat cu maşina în părinţii care îşi aşteptau copiii după ore

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite