VIDEO Pizza livrată cu maşini electrice. Afacerea în premieră derulată la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autonomia este de 300 de kilometri  Foto Iulian Bunilă
Autonomia este de 300 de kilometri  Foto Iulian Bunilă

Două vehicule ecologice tocmai au intrat în dotarea unui restaurant din Buzău care livrează mâncare la domicliliu.

Costin Radu a luat în primire unul dintre autoturismele cu motor electric cumpărate de patroni zilele trecute. 

Maşina produsă în Franţa îl va ajuta să străbată mai repede traseele către clienţi. Este mult mai uşoară decât un vehicul cu motor clasic şi are demarajul mai rapid. Totodată, autoturismul electric are mai puţine comenzi.

”Este foarte practică, nu mai schimbi viteze. Când vrem să mergem mai sportiv, anulăm modul eco şi merge foarte repede, câştigi timp, accelerezi uşor”, spune Costin.

Maşinile electrice ale restaurantului care livrează mâncare la domiciliu sunt atât de silenţioase, încât clienţii nici nu realizează când le ajunge comanda la poartă.  

Viteza maximă nu este de speriat, doar 120 de kilometri pe oră, însă avantajele sunt altele. Aproximativ 40 de lei costă un ciclu de încărcare ce permite parcurgerea a peste 200 de kilometri.

buzau

Aproape 300 de kilometri pot fi parcurşi cu un astfel de vehicul, după un ciclu complet de încărcare. Aici apare însă şi principala problemă de care se lovesc proprietarii acestor vehicule: lipsa unor staţii de încărcare.

”Printre avantaje ar fi consum redus, confort pentru livratori, viteză în livrare. Sunt însă şi neajunsuri. Momentan avem probleme cu încărcarea pentru că sunt puţine puncte de încărcare”, spune Costin Radu, reprezentant restaurant.

Firma buzoiană a plătit aproape 60.000 de euro pentru cele două maşini electrice, sume care includ subvenţii de la statul român de 10.000 de euro pentru fiecare autoturism. 

Ministerul Mediului oferă subvenţii de 45.000 de lei dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare pentru autovehicule pur electrice prin Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite