VIDEO Parada costumelor de epocă, pe străzile stațiunii Sărata Monteoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Trăsurile cu domniţe şi domni eleganţi, cavaleri medievali, dar şi câteva sute de turişti au invadat străzile Săratei Monteoru, din judeţul Buzău, pentru a marca zilele staţiunii. Expoziţiile cu vânzare de antichităţi şi produse tradiţionale completează tabloul de sărbătoare, petrecerea care tine până duminică seară fiind întreţinută de artişti ai teatrului de operetă ”Ion Dacian”, precum şi solişti de muzică

Alaiul personajelor de epocă a străbătut doi kilometri prin centrul staţiunii buzoiene, în admiraţia şi aplauzele turiştilor sosiţi aici pentru celebrele băi sărate. Au lăsat o impresie deosebită eleganţa costumelor de acum un secol dar şi a persoanelor care le purtau, grandoarea cavalerilor medievali şi semeţia armăsarilor înhămaţi la trăsuri.

Printre sutele de turiști care au ținut să evadeze în mijlocul naturii a fost și ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, care a mers într-o trăsură, alături de alaiul de domnițe și domni.

Tiroliana de la Monteoru

Cu ocazia sărbătorii din acest weekend, în stațiunea Sărata Monteoru a fost inaugurate cea mai lungă tirolioană din România.

Zilele Monteoru continuă duminică cu recitaluri de muzică populară şi uşoară dar şi un turnir medieval. În diverse puncte ale staţiunii au fost amenajate terase cu grătare şi un târg de produse culinare traditionale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite