VIDEO Nor înfricoşător, deasupra oraşului Pogoanele, în minutele în care furtuna a făcut prăpăd

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Elena Ion
Foto: Elena Ion

O furtună violentă s-a abătut luni seară asupra oraşului Pogoanele şi a făcut ravagii, smulgând acoperişurile unor blocuri.  Vântul deosebit de puternic care a avut aspect de tornadă, după cum vorbesc martorii, a doborât stâlpi şi copaci de pe raza localităţii. O buzoiancă a fotografiat de la distanţă norul negru format în zona Pogoanele.

În oraşul Pogoanele, din judeţul Buzău, rafalele au distrus tot ce a prins în cale. Mai multe maşini au fost uşor avariate, după ce peste ele au căzut crengi de copaci şi stâlpi de electricitate. 

Străzile au fost acoperite de bucăţi de lemn şi tablă desprinse de pe două blocuri din centrul oraşului. 

”Am pus mâna în cap şi m-am rugat la Dumnezeu să treacă. Nu se mai vedea nimic pe geam. Cred că a fost otrnadă pentru că se învârteau obiectele luate de vânt”, spune o localnică.

O bucată de acoperiş a ajuns în curtea unui localnic. Trei copaci şi doi stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vânt, iar o parte a oraşului a rămas câteva ore fără curent electric.

”Ce mă bucură, dacă pot să spun aşa ceva, a fost că nu au fost victime. Puteau muri foarte mulţi oameni. În acel moment ploua foarte tare şi oamenii s-au adăpostit. Vom analiza situaţia în consiliul local şi vom decide cum vom ajuta oamenii care au suferit pagube”, a declarat Florin Dumitraşcu, primarul oraşului Pogoanele.

Codul galben de vreme rea a afectat luni 33 de judeţe şi Capitala până aproape de miezul nopţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite