VIDEO Locuitorii din Mărăcineni au blocat un drum judeţean. Zeci de jandarmi se află la faţa locului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revoltă, astăzi, într-o comună de lângă Buzău. Peste 150 de localnici din Mărăcineni au blocat traficul pe drumul judeţean 203 K, supăraţi că de luni le-a fost scoasă o linie de transport preorăşenesc. Oamenii vor să repete protestele şi spun că nu se vor opri până când nu vor obţine reintroducerea curselor de autobuz şi maxi-taxi.

                                                                                    Oamenii şi-au dat adunarea la protest prin intermediul reţeleleor de socializare. La început au blocat traficul auto de pe drumul judeţean, traversând permanent pe trecerea de pietoni din faţa primăriei Mărăcineni. 

Au trecut apoi la oprirea tuturor autobuzelor şi microbuzelor de călători de pe cursele judeţene. Gestul a stârnit revoltă şi printre călătorii din maşinile oprite.

Protestatarii şi-au îndreptat toată furia asupra şoferilor de pe aceste mijloace de transport persoane, pentru că din cauza acestor transportatori, cred ei, a fost scoasă linia 2 preorăşenească. 

Oamenii se plâng că pe cursele judeţene preţul biletului este dublu şi că de cele mai multe ori maşinile deja aglomerate nici măcar nu mai opresc în staţiile din satele apropiate oraşului Buzău.

Un pluton de jandarmi echipaţi pentru intervenţie a fost gata să disperseze mulţimea, însă în ultimul moment a fost decisă calea discuţiilor. Între timp, negociatori de la poliţie şi jandarmi s-au strecurat printre sătenii furioşi, pentru a-i convinge că tocmai comit o ilegalitate prin blocarea unui drum public. Demersul a fost zadarnic. Nici sosirea oficialităţilor din conducerea judeţului nu a calmat spiritele.

image

Oamenii au aflat de la autorităţi că în termen de cel mult o lună va fi reintrodusă linia 2 de autobuz şi maxi-taxi. Nu vor să renunţe însă la forma dură de protest până când nu vor vedea din nou autobuzele şi microbuzele de pe cursa preorăşenească.

De luni, autorităţile judeţene au decis să nu mai permită autobuzelor şi microbuzelor de oraş să meargă şi în comunele de lângă Buzău, de pe Valea Slănicului, întrucât pe traseul respectiv are licenţă un alt operator de transport care efectuează curse pe DJ 203K între Buzău şi Lopătari. Acesta are tarife însă mai mari şi frecvenţă mult mai redusă între curse.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite