VIDEO FOTO Discuţii despre teatru tv, cu mari actori şi oameni de televiziune, într-o sală aproape goală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În sala Consiliului Judeţean a avut loc un colocviu, pe tema „Tele/teatru... ieri şi azi”
În sala Consiliului Judeţean a avut loc un colocviu, pe tema „Tele/teatru... ieri şi azi”

După ce timp de două zile, în aula Bibliotecii Judeţene au avut loc întâlniri ale marilor actori cu publicul buzoian, miercuri, a sosit rândul realizatorilor din TVR să se alăture actorilor, în cadrul festivalului „VedeTeatru”. În sala Consiliului Judeţean a avut loc un colocviu, pe tema „Tele/teatru... ieri şi azi”, pornind de la spectacolul „Fii cuminte, Cristofor!”, producţie buzoiană inclusă, nu de mult timp, în videoteca TVR.

Într-un anonimat dezolant, în sală fiind prezente doar 30-40 de persoane, actorii Magda Catone, Silviu Biriş, Ada Navrot, Cristian Nicolae şi Diana Lupescu,  criticul Ion Parhon,  Liana Săndulescu, directorul TVR 2 Cultural, şi realizatorul tv Sanda Vişan au fost protagoniştii unei dezbateri care a avut menirea de a le dezvălui celor prezenţi câteva dintre tainele teatrului de televiziune, fie că e vorba de detalii tehnice ale unei asemenea producţii, ori de elemente ce ţin mai mult de partea organizatorică. 

Dacă actorii prezenţi la eveniment şi-au împărtăşit propriile experienţe trăite pe platoul de televiziune, la înregistrarea spectacolelor, oamenii de televiziune au vorbit şi despre câteva noutăţi privind teatrul tv.  „Pentru grila de toamnă, adică în perioada 15 septembrie - 1 octombrie, pe TVR 2 vom avea, în fiecare luni, o premieră teatrală, iar duminica, proiecţii româneşti celebre de teatru şi film, dar şi producţii proprii. Vorbim despre 12 săptămâni. Până acum, avem deja la sertar şase premiere filmate. Să nu uităm că actorii generaţiei noastre au devenit atât de cunoscuţi şi iubiţi şi datorită TVR”, a declarat Liana Săndulescu, directorul TVR 2 Cultural.

La şase ani de la premiera spectacolului „Fii cuminte, Cristofor!”, producţia buzoiană, care a constituit debutul regizoral al Dianei Lupescu, a intrat în videoteca TVR. Câţiva dintre protagoniştii spectacolului, împreună cu o parte din echipa TVR care a realizat înregistrarea şi editarea spectacolului, în frunte cu regizorul Gini Ignat, au dezvăluit câteva amănunte picante din timpul filmărilor în studiourile TVR. 

Festivalul „VedeTeatru” continuă joi, de la ora 18.00, la Sala CJ, cu spectacolul „Variaţiuni enigmatice” de Eric-Emmanuel Schmitt, cu Alexandru Repan şi Mircea Diaconu. De la ora 10.00, la Cafeneaua Artiştilor este programat un concert rock al trupei „Trafic greu”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite