VIDEO Filme româneşti de succes, joi şi vineri seară, în amfiteatrul din Parcul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău îi invită şi săptămâna aceasta pe buzoieni să vizioneze filme româneşti de calitate în amfiteatrul din Parcul Tineretului. Astfel, joi seară, va rula filmul “Când se lasă seara peste Bucureşti”, iar vineri seară se va proiecta filmul “Closer to the moon”. Filmele sunt difuzate de la ora 21 iar intrarea este liberă.

Mâine, începând cu ora 21, la cinematograful în aer liber va rula ”Când se lasă seara peste Bucureşti”, în regia lui Corneliu Porumboiu. În mijlocul filmărilor, Paul, regizorul, are o relaţie amoroasă cu Alina, o actriţă dintr-un rol secundar. A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina. Paul se hotărăşte să filmeze o scenă nud cu ea. Se trezeşte de dimineaţă, plin de îndoieli, şi îşi schimbă planurile: în loc să filmeze scena nud, îi spune producătorului că are o criză de ulcer. Apoi îşi ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina. Treptat, filmul se întrepătrunde din ce în ce mai mult cu viaţa reală, iar filmarea ia o turnură neaşteptată.

Vineri, tot de la ora 21, buzoienii sunt invitaţi să urmărească filmul Closer to the moon”, o producţie în regia lui Nae Caranfil. În 1959, un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Băncii Naţionale pune întreaga ţară pe jar. În România comunistă, un astfel de atac gangsteresc este de neconceput atât pentru autorităţile statului, cât si pentru orice om normal: ce poţi să faci cu lei neconvertibili, într-un regim politic şi economic ce limitează drastic utilitatea banilor? Autorii loviturii: patru bărbaţi şi o femeie, toţi comunişti situaţi la vârful ierarhiei de Partid, departe de orice lipsuri.

Citeşte şi: VIDEO O mie de baloţi de lucernă s-au făcut scrum în trei ore

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite