VIDEO Festivalul „VedeTeatru 2014” de la Buzău a debutat în stil mare, cu un spectacol de neuitat

0
0
Spectacolul de deschidere a galei a fost unul interactiv
Spectacolul de deschidere a galei a fost unul interactiv

O sală arhiplină a întâmpinat, sâmbătă seară, deschiderea celei de a XI-a ediţii a Festivalului de Teatru de la Buzău, „Vedeteatru”. Buzoienii prezenţi în sală au asistat la un spectacol de excepţie, cu Maia Morgenstern în prim plan. Festivalul de teatru de la Buzău continuă până sâmbătă, cu numeroase spectacole şi evenimente culturale găzduite de sala de festivităţi a Consiliului Judeţean, „Cafeneaua Artiştilor” şi Biblioteca Judeţeană.

Cu o sală arhiplină, ediţia 2014 a Festivalului „VedeTeatru” a debutat în stil mare. Buzoienii au avut ocazia să o vadă pe scenă pe marea actriţă Maia Morgenstern, vedeta primei piese inclusă în concurs, „Mazl-Tov … And Justice For All”. Înainte de spectacol,  actriţa Maia Morgenstern şi-a exprimat bucuria de a se reîntâlni cu publicul buzoian, dar şi cu festivalul „Vedeteatru”. „Mă leagă foarte multe amintiri de Buzău, de acest festival, de acest anotimp de mai, care este cu totul special pentru mine. Este intens ceea ce simt, ceea ce trăiesc de câte ori vin la Buzău. Revin cu foarte multă emoţie pentru ceea ce se încearcă şi se întâmplă aici. Toate lucrurile astea mă fac să vin şi să revin la Buzău, cu spectacole diferite, pentru un public ce ştiu că mă aşteaptă”, a declarat actriţa Maia Morgenstern. 

Spectacolul a fost unul spumos, în cadrul căruia actorii au cântat live, fiind acompaniaţi de o orchestră aflată chiar pe scenă.  „Mazl-Tov.... And Justice for All”, producţie a Teatrului Evreiesc de Stat, a fost compusă din istorioare mai vechi şi mai noi şi cântece populare evreieşti. Spectacolul a fost unul interactiv: la un moment dat, actorii au dansat cu spectatorii. „Este un spectacol reprezentativ pentru Teatrul Evreiesc de Stat. În primul rând, pentru noi e un prilej de mândrie să ştim că deschidem gala festivalului VedeTeatru. Am fost invitaţi şi am acceptat această invitaţie cu mare bucurie. S-au făcut eforturi mari, însă nu ne pare rău că s-au făcut pentru a onora această invitaţie. E un spectacol ce se bazează foarte mult pe tradiţia teatrului evreiesc. Este o privire nostalgică şi ironică, în acelaşi timp, a trecutului teatrului nostru”, a mai declarat actriţa Maia Morgenstern. 

Festivalul de teatru de la Buzău continuă până sâmbătă, cu spectacole şi evenimente găzduite de sala de festivităţi a Consiliului Judeţean, Cafeneaua Artiştilor şi Biblioteca Judeţeană. Luni, de la ora 18:15, la Consiliul Judeţean este programat spectacolul grupului Vouă, „Şcoala de agenţi”, în regia buzoianului Adrian Fetecău, iar la „Cafeneaua artiştilor”, de la ora  22, va fi pusă în scenă piesa „Prânzul cel lung”, producţie a UNATC „I.L. Caragiale”, în regia lui Florin Zamfirescu. 

Citeşte şi: Pompierii buzoieni, solicitaţi să ajute măicuţele din mănăstirea afectată de alunecări

Mai multe - Buzău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite