VIDEO Cum s-a îmbogăţit un escroc imobiliar din Buzău: vindea acelaşi apartament mai multor clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Colescu a fost preluat de poliţişti, pentru audieri   Foto Iulian Bunilă
Florin Colescu a fost preluat de poliţişti, pentru audieri   Foto Iulian Bunilă

Un dezvoltator imobiliar din Buzău a descoperit reţeta succesului într-o serie de escrocherii care, pe parcursul a doi ani, au făcut numeroase victime. Afaceristul care a construit blocuri în diferite cartiere ale oraşului a vândut acelaşi apartament mai multor clienţi. Cei înşelaţi au depus plângere la poliţie, iar patronul s-a ales cu dosar de evaziune fiscală, înşelăciune, delapidare şi spălare de bani. A tras după el încă trei asociaţi.

UPDATE Cei patru administratori din Buzău, ridicaţi ieri după-amiază în urma unor descinderi derulate la firmele din grupul Col Total, au fost lăsaţi în liberate. După ore bune de audieri, dezvoltatorii imobiliari în frunte cu Florin Colescu, au fost lăsaţi să plece acasă. 

Poliţiştii vor continua cercetările pentru a scoate la iveală toate neregulile săvârşite de grupul respectiv şi pentru a recupera prejudiciiul.

...

Col Total este numele firmei sub umbrela căreia tânărul investitor în imobiliare, Florin Colescu, a dat tunuri atât persoanelor fizice cât şi statului. A început şirul de escrocherii în anul 2012, în timp ce avea în lucru primul complex rezidenţial, în cartierul Dorobanţi. 

A vândut acelaşi apartament mai multor clienţi, îngroşând contul firmei cu sume de ordinul milioanelor de lei. Pentru a le închide gura clienţilor care rămâneau pe dinafară, după multe luni Colescu le returna banii şi le acorda prioritatea de a cumpăra în următorul complex programat a fi ridicat de firma sa. Mulţi au acceptat să îi lase banii ca avans însă nu au mai intrat în posesia apartamentelor.

Aurel Radu este unul dintre păgubiţi. ”Era în construcţie când am mers să îl cumpăr. Am plătit 70.000 de lei, iar atunci mergeam la apartament să văd stadiul amenajării.  După o lună am primit banii înapoi, în contul meu, apoi după alte două luni a zis că face alt bloc şi acceptat să plătesc din nou. Nu s-a mai construit aşa cum a promis, pe Viitorului, iar eu am rămas cu 60.000 de lei de recuperat. Primul meu apartament din Dorobanţi Residence l-a vândut altuia şi ştiu că aşa a procedat cu mai mulţi”, ne-a mărturisit bărbatul.

Pe parcurs, firma s-a ales cu numeroase plângeri din partea clienţilor înşelaţi, dar chiar şi a celor care au intrat în posesia apartamentelor, supăraţi că nu a fost respectat contractul iniţial. ”Trebuia să avem parcare subterană, pentu că aşa era în contract, însă pentru că a văzut că vinde bine toate apartamentele, a decis să facă şi la subsol tot apartamente. Acum noi suntem nevoiţi să parcăm pe stradă, să încurcăm circulaţia”, a spus un locatar din Soarelui Residence.

Florin Colescu şi asociaţii săi din grupul de firme Col Total au intrat în atenţia poliţiştilor de la criminalitate economică şi a procurorilor, iar în cursul dimineţii de miercuri oamenii legii au descins la firmele şi domiciliile acestora. Grupul infracţional este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală, înşelăciune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu total de peste 1.800.000 de lei.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012- 2015, aceştia nu ar fi evidenţiat în actele contabile veniturile realizate şi ar fi înregistrat operaţiuni comerciale nereale, sustrăgându-se de la plata impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, cu un prejudiciu de peste 750.000 de lei”, a declarat comisar Doiniţa Mihalache, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Ancheta a mai evidenţiat că în perioada 2013- 2014, Florin Colescu şi ceilalţi trei administratori de firme ar fi indus în eroare mai multe persoane care intenţionau să achiziţioneze imobile, ar fi transferat sume de bani între societăţi şi nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile obţinute, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a TVA, datorate bugetului consolidat al statului, însuşindu-şi astfel 231.000 de lei.

Cei în cauză mai sunt bănuiţi că şi-ar fi însuşit, din capitalul societăţilor comerciale, 854.380 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal, sau în interesul societăţilor administrate de aceştia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite