VIDEO Cine este operatorul care a declanşat sirenele din oraş şi a transmis mesajul de alarmare publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un amplu exerciţiu de alarmare publică se desfăşoară zilele acestea în toată ţara. Sirenele au sunat astăzi şi în Buzău iar pe străzi a fost auzit un mesaj de avertizare.

Timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei, prin sirenele existente la nivelul comunităţilor.

În perioada vizată, locuitorii vor auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00 - 15.00. De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie. Miercuri, exerciţiul de alarmare a avut loc şi în Buzău.

Un număr de 29 de sirene electrice şi electronice, de pe raza municipiului Buzău au sunat după ora 10.00 iar pe străzi a fost auzit un mesaj de avertizare. Comandamentul din care au fost iniţiate aceste operaţiuni se află în Palatul Comunal, biroul de Protecţie Civilă.

Ion Senchiu este numele operatorului care a transmis mesajul primit de la comandamentul pentru situaţii de urgenţă şi aprobat de primarul municipiului. Semnalele sunt declanşate cu ajutorul unor emiţătoare conectate prin cabluri sau unde radio la sirenele de pe clădiri. În centru, o astfel de alarmă se află în turnul Palatului Comunal.  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite