VIDEO Carantină parţială în municipiul Buzău. Cum sunt primite restricţiile într-un cartier fără nicio farmacie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Iulian Bunilă
Foto Iulian Bunilă

Un cartier de 2.000 de persoane din sudul municipiului Buzău este complet închis, de la miezul nopţii, din cauza unui cetăţean care de Paşte şi-a vizitat nişte rude dintr-o zonă contaminată. Pe timpul carantinei de 40 de zile nu se mai intră decât pentru cazuri speciale şi aprovizionarea magazinelor.

Poliţişti, jandarmi şi militari au format baraje la intrăile în cartier, spre nemulţumirea cetăţenilor.

Pe durata carantinei, locuitorii din cartierul Poşta nu au voie să iasă din case decât pentru a merge la magazin, dar cu respectarea tuturor regulilor impuse. 

Părăsirea cartierului este interzisă chiar şi pentru cei ce ar trebui să meargă la muncă.

”Sunt circa 2.000 de locuitori. Nu mai au voie să părăsească nici măcar pentru a merge la cumpărături sau la serviciu. Pot doar să facă aprovizionarea de aici. Când ies în aceste spaţii deschise, automat trebuie să poarte măşti”, spune Constantin Toma, primarul municipiului Buzău. 

Autorităţile locale au aprobat achiziţionarea si distribuirea a 10.000 de măşti pentru persoanele care se deplasează în spaţii publice din zona carantinată. 2.500 au ajuns deja la oameni, iar restul vor fi împărţite în următoarele două zile. 

Angajaţii Primăriei au început montarea de lavoare mobile, cu apă şi săpun, dispensere cu dezinfectant şi covoraşe impregnate cu dezinfectant, în toate zonele de acces şi la magazinele alimentare din zona carantinată. 

Străzile, trotuarele şi parcările precum şi scările de bloc, situate în perimetrul carantinat vor fi dezinfectate zilnic. A fost aprobată inclusiv înfiinţarea unei linii telefonice dedicate cetăţenilor din zona carantinată.

Pentru a solicita ajutor din partea autorităţilor, cetăţenii din cartierul izolat pot suna la numărul de telefon 0238.955.955, care funcţionează 24 de ore din 24.

Prefectura a decis, duminică noapte, instituirea stării de carantină totală în cartierul Poşta, după izbucnirea focarului de coronavirus, cu 19 cazuri de COVID-19, toate în cadrul aceleiaşi familii de romi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite