VIDEO Capcane pe străzile din Buzău. Şoferii sunt revoltaţi din cauza denivelărilor realizate la trecerile de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dâmburi în asfalt, înalte de aproape zece centimetri şi late doar de 40 de centimetri, au început să răsară la trecerile de pietoni din oraş, pentru limitarea vitezei. Iniţiativa este bună, spun şoferii, însă modul în care sunt realizate lasă de dorit. Strică maşinile şi, mai grav, măresc gradul de risc, deoarece forţează şoferii să frâneze brusc şi să-i surprindă pe cei care circulă în spate.

Denivelările pentru reducerea vitezei au apărut deja pe mai multe străzi. Pe Colonel Buzoianu, dacă nu reduci viteza la 3 - 5 kilometri pe oră, rişti să-ţi zdruncini creierii şi să-ţi strici maşina.

Impactul este foarte puternic, din cauza denivelărilor foarte înguste. ”Nu e rea ideea de a pune denivelări înaintea trecerilor de pietoni. Nu am nimic împotrivă dar trebuie făcute mai late. Aşa cum sunt ele acum, te aruncă pur şi simplu. Ai impact când le-ai prins şi impact când ai căzut. Alea trebuie să aibă cel puţin un metru lăţime, nu 20 de centimetri, pentru ca impactul să nu fie aşa mare”, spune Neculai Morteci, instructor auto.

Morteci spune că denivelările, aşa cum sunt ele făcute în oraş, strică maşinile şi, mai grav, măresc gradul de risc, deoarece forţează şoferii să frâneze brusc şi să-i surprindă pe cei care circulă în spate.

  

”Îşi fărâmă oamenii maşinile până îşi dau seama inginerii lu' peşte cât de dăunătoare sunt denivelările astea. Într-o lună de zile se duce şi suspensie, se duce şi direcţie. Riscul e mai mare cu ele. O să se întâmple accidente grave şi poate să omoare omul pe trecere. Vede târziu denivelarea, frânează brusc, îl loveşte cel din spate şi tot ajunge pe trecerea de pietoni”, declară Neculai Morteci.

Pentru că nu sunt bani pentru achiziţia de bumpere din cauciuc, autorităţile Buzăului au ales să înalţe dâmburi din bitum. Zonele cu astfel de limitatoare trebuie semnalizate corespunzător, cu indicatorul de avertizare «Denivelare artificială».

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite