VIDEO Câinii buzoienilor dispar într-un padoc misterios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii sunt disperaţi pentru că de mai multă vreme le dispar câinii dintre blocuri şi nu ştiu de unde să îi ia. Martorii spun că sunt luaţi de maşina unei firme de prestări servicii din cadrul primăriei. Oamenii au aflat că animalele le-au fost duse la un padoc nou amenajat la marginea oraşului, ascuns între copaci, însă când s-au dus acolo au găsit lacăte şi paznici recalcitranţi.

Buzoinenii din zona centrală a oraşului au intrat în panică de când au început să le dispară câinii comunitari pe care ei îi hrănesc şi îi tratează din faţa sau din spatele blocului.

"Am primit multe sesizări din partea oamenilor cum că le-au dispărut câinii din cartiere. Unii dintre ei au văzut cum au fost luaţi de o altă maşină decât cea de la firma RER care aduna până acum câinii", ne-a declarat Silvia Rus, preşedintele unei asociaţii pentru protecţia animalelor.

Oamenii şi-au căutat animalele la padocul municipalităţii dar nu le-au găsit. Şi conducerea firmei care se ocupă de ecarisaj confirmă că nu au fost aduse la padoc.

"Noi adunăm în continuare câini însă îi ducem în padocul vechi, nicidecum în cel nou. Pentru acela există echipaj propriu", ne-a declarat Liviu Mocanu, director RER Ecologic.

În demersurile lor oamenii au aflat de existenţa unui nou padoc care aparţine unei firme de prestări servicii a municipalităţii, Urbis Serv.

"Mie mi-a dispărut câinele de la bloc şi am martori care au văzut maşina cu numărul BZ-03-DHU cum adună câinii de pe lângă blocuri", ne-a declarat Maria Pescaru, o buzoiancă care de cinci zile îşi caută câinele dispărut.

Conducerea Urbis Serv neagă că animalele ar fi în noul padoc. Mai mult decât atât, spune că acolo sunt găzduiţi maximum 12 câini. Când echipa AdS a cerut aprobare să intre în padoc a fost refuzată cu desăvârşire.

"Câinii nu cred că sunt acolo. Aproximativ 12 câini cred că sunt acolo. E amenajat, avem condiţii bune, medic, câinii trăiesc bine. Acolo nu puteţi intra astăzi pentru că nu se poate. De mâine o să facem un program şi o să poată fi vizitat", ne-a declarat Petre Emanoil Neagu, directorul Urbis Serv.

La noul padoc porţile sunt încuiate iar angajaţii au primit ordine stricte să nu lase pe nimeni să intre. Declaraţiile paznicului, însă, sunt departe de cele ale directorului.

"Avem 80-100 de câini. Adunăm, pe zi de la cinci până la opt câini. Nu pot să vă las să intraţi pentru că aşa am primit ordin", ne-a declarat Nicolae Stan, un angajat al Urbis Serv.

În încercarea de a afla totuşi ce se întâmplă în misteriiosul padoc ne-am apropiat de un gard lateral. De acolo am fost îndepărtaţi însă de un paznic recalcitrant care ne-a garantat că nu vom intra în padoc şi ne-a pus în vedere să părăsim zona, deşi ne aflam pe domeniul public.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite