VIDEO Blocuri lăsate fără apă şi probleme în trafic, după ce s-a spart o importantă conductă de apă din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O avarie puternică s-a produs marţi la reţeaua de alimentare cu apă potabilă a municipiului. O fisură a apărut în conducta care alimentează cartierele din centrul şi nordul oraşului. În intersecţia de la Pomu Verde, unde a fost localizată defecţiunea, circulaţia rutieră se desfăşoară dirijat, pe durata intervenţiei echipelor de la Compania de Apă.

Avaria s-a produs la o conductă care alimentează blocurile din zona Arhiepiscopiei, conducta s-a spart, nu se ştie încă din ce cauze, iar străzile s-au umplut cu apă, spre disperarea şoferilor, dar mai ales a pietonilor.

„Este vorba despre o conductă de 200 de milimetri iar eu sper ca în cel mult patru ore să lămurim problema acolo, că lucrăm cu ea sub presiune, fără să întrerupem furnizarea apei”, a declarat Dumitru Cristea, directorul tehnic al Companiei de Apă.

Ulterior, Compania de Apă a anunţat sistarea serviciului de alimentare cu apă rece în zona Chiristigii, în intervalul orar 11.30 - 16.00.

”Oprirea este necesară pentru remedierea unei avarii, care a avut loc la reţeaua stradală de alimentare cu apă, în sensul giratoriu din zona Pomului Verde. În acelaşi timp, precizăm faptul că există deteriorări ale calităţii apei reci la blocurile arondate următoarelor puncte termice: 25 Unirii (Spicul), 20 Centru (Dacia), 37 - Unirii Nord şi PTTR”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Companiei de Apă.

Pe durata lucrărilor, circulaţia rutieră în zonă este restricţionată. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite