VIDEO Accident lângă tabăra de la Poiana Pinului. Martorii spun că şoferul îi ameninţase pe tineri că intră în ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul vinovat de producerea accidentului nu consumase băuturialcoolice
Şoferul vinovat de producerea accidentului nu consumase băuturialcoolice

Trei elevi din Râmnicu Sărat, aflaţi în tabăra de la Poiana Pinului, judeţul Buzău, au ajuns luni seară la spital cu răni serioase, după ce un şofer a intrat în plin în ei. Victimele au ajuns cu ambulanţele la spitalul judeţean unde au primit îngrijiri medicale. Poliţia a deschis pe numele conducătorului auto dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Unii martori susţin că şoferul a provocat intenţionat accidentul.

Era ultima seara de tabără tematică la Poiana Pinului. Un grup de 15 elevi de liceu pornise pe jos de la tabără, în plimbare, pe drumul judeţean. 

În dreptul unui motel din vecinatatea taberei, liceenii au avut un schimb de replici, susţin martorii, cu şoferul unui Volkswagen, care tocmai ieşise din parcarea unui complex turistic, unde tânărul petrecuse ziua la piscină. Deranjat că nu îi fac loc să treacă, el i-ar fi ameninţat pe adolescenţi că o să îi lovească cu maşina dacă dă de ei pe carosabil.

Fiind siguri că a fost o glumă, elevii şi-au continuat drumul. În scurt timp însă, autoturismul a intrat în plin în ei. Trei dintre copii, o fată şi doi băieţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost aruncaţi în şanţ iar maşina a ajuns pe contrasens după care s-a oprit în afara părţii carosabile.

Impactul a fost atât de puternic încât parbrizul şi oglinda laterală a autoturismului s-au spart. Victimele au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean din Buzău. ”Iniţial ni s-a comunicat că sunt 20 de victime, că este un autocar implicat în accident, însă am constatat că a intrat un autoturism în ei. Trei victime rănite şi alţi doi copii cu atac de panică. Dintre ei, un copil comatos, cu traumatism cranian şi fractură de membru inferior drept. Era stabil hemodinamic. Altă fată avea traumatism minor de coloană lombară. Conştienţi toţi”, ne-a declarat dr. Mariana Hînsa, de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Buzău. 

buzau

Şoferul vinovat este un tânăr de 21 de ani din localitatea învecinată, Mierea. El a fost testat alcoolscopic şi s-a dovedit iniţial că nu consumase băuturi alcoolice. Le-a declarat poliţiştilor că în momentul în care a ieşit din curbă, a luat pe capotă doi dintre copii. În acel moment s-a speriat, a tras de volan cât a putut de a ajuns cu maşina pe câmp. Poliţiştii vor stabili dacă a existat în prealabil un conflict. 

Organizatorii taberei susţin că elevii au fost supravegheaţi de însoţitori pe timpul deplasării.

Tabăra tematică Civic Alert de la Poiana Pinului se încheie marţi, la actiune fiind prezenţi 100 de elevi din toată ţara.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite