VIDEO Accident în judeţul Buzău, cu trei autoturisme implicate. Doi dintre şoferi au fost grav răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi şoferi au fost grav răniţi, după ce autoturismele pe care le conduceau s-au izbit frontal, luni, pe drumul european E 85, aproape de Râmnicu Sărat. Una dintre victime a rămas încarcerată şi a fost necesară intervenţia unui detaţament de pompieri. Traficul auto a fost oprit timp de peste o oră.

Accidentul s-a produs în jurul orei 11.00, între localităţile Zărneşti şi Racoviţeni, în punctul cunoscut drept Crucea Comisoaiei. 

Un autoturism Renault care, potrivit martorilor, circula cu peste 100 de kilometri pe oră, a intrat pe contrasens şi a izbit frontal un autoturism Opel. O a treia maşină, care fusese depăşită de Renault, a fost lovită de una dintre caroserii, care a ricoşat în urma impactului.

”Renault-ul a vrut să mă depăşească, a intrat pe contrasens, s-a lovit cu Opelul care circula regulamentar pe banda lui, apoi a ricoşat în spatele maşinii mele. Ambii şoferi au fost răniţi, dar mai grav cel din Opel”, a declarat şoferul autoturismului acroşat.

La faţa locului au ajuns forţe ale Poliţiei, ale Ambulanţei dar şi echipaje de descarcerare de la ISU Buzău, care au acţionat pentru scoaterea şoferului din Opel, prins între bord şi scaun.

”Am intervenit cu trei autospeciale, una de descarcerare, deoarece unul dintre şoferi a fost încarcerat”, a declarat cpt. Eduard Dumitriu, de la ISU Buzău.

”În urma verificărilor reiese că accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de depăşire. În accident au fost răniţi doi conducători auto iar un al treilea vehicul a fost adiacent accidentului, fiind acroşat”, a spus inspector princ. Cosmin Ichim, de la Poliţia Rutieră Buzău. 

Potrivit poliţiştilor, se pare că de producerea accidentului este şoferul din Renault, care pe lângă faptul că nu a respectat regulile de circulaţie, este suspectat că ar fi rulat cu viteză foarte mare, acul vitezometrului blocându-se la 130 kilometri pe oră. Pe durata cercetărilor, circulaţia pe e85 a fost întreruptă mai bine de o oră. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite